Vestenický chce zostať v Krakove aj v nasledujúcej sezóne

(Autor: Facebook)
SITA|9. apr 2016 o 13:28

Sezónu začal v talianskej druholigovej Modene, odkiaľ odišiel na hosťovanie do Cracovie Krakov. V prípade záujmu si funkcionári poľského tímu môžu na Tomáša Vestenického uplatniť opciu na trvalý prestup.

KRAKOV. Mladý slovenský futbalový útočník Tomáš Vestenický by chcel hájiť farby poľského klubu Cracovia Krakov aj v nasledujúcej sezóne.

Ako je známe, čerstvý dvadsiatnik hosťuje v poľskej Ekstraklase do konca aktuálneho ročníka z materského AS Rím.

Súčasťou dohody oboch klubov je opcia na trvalý prestup, ktorú si môžu na hráča uplatniť funkcionári Cracovie po skončení sezóny 2015/2016, ale za podmienky, že v budúcnosti ho Rimania v prípade záujmu budú môcť odkúpiť späť.

Rodák z Topoľčian v úvodnej polovici sezóny hosťoval v talianskej druholigovej Modene, kde na všetko trénersky dozeral slávny Argentínčan Hernán Crespo.

"Talianska Serie B, kde som hrával predtým, je fyzicky náročnejšia súťaž. Taktika Modeny bola založená na urputnom boji. V Krakove pre zmenu hráme futbal - a to mi vyhovuje oveľa viac," vyhlásil Vestenický pre portál dziennikpolski24.pl.

Aj takýto gól už strelil Vestenický v drese Cracovie.

Tomáš Vestenicky a jeho skvelý gól v dnešnom zápase Pogon - Cracovia (2:2)

Posted by TotalFutbal on 20. marec 2016

Ak by Cracovia účinkovala v Serie B, pohybovala by sa v strede tabuľky," dodal dvadsaťročný Tomáš Vestenický.

Strelec piatich gólov Slovenska na MS 2013 hráčov do 17 rokov priznal, že sa v druhom najväčšom poľskom meste už udomácnil. V tamojšej Ekstraklase stihol od februárového príchodu do Krakova odohrať necelých dvesto minút a streliť nádherný gól proti Pogoňu Štetín.

"Krakov je krásne mesto, cítim sa v ňom veľmi dobre. V začiatkoch mi pomohol krajan Erik Jendrišek, podporovali ma aj ďalší spoluhráči. Už som sa dokonale aklimatizoval. Poľština a slovenčina sú dosť podobné jazyky, s komunikáciou nemám problém," doplnil odchovanec FC Nitra.

Tom dnes oslavuje 20. narodeniny :) V mene vetkch mu prajeme vea zdravia, astia, lsky a vea vea spechov vo futbale :) VETKO NAJLEPIE!

Posted by Tomáš "Wesťo" Vestenický on 6. apríl 2016

Vestenický prezradil, že si v drese slovenskej dvadsaťjednotky túži zahrať na budúcoročných ME tejto vekovej kategórie v Poľsku. Jedným zo siedmich dejísk bude aj štadión Cracovie Krakov.

"V reprezentačnom tíme do 21 rokov mám silnú konkurenciu na miesto v základnej zostave. Samozrejme, že by som sa chcel zúčastniť na európskom šampionáte, keďže viem, že sa uskutoční aj v Krakove," skonštatoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Vestenický chce zostať v Krakove aj v nasledujúcej sezóne