Vanek vyhral súťaž guliarov na šampionáte NCAA II

SITA|2. jún 2011 o 10:31

Slovenský guliar Daniel Vanek zvíťazil v II. divízii amerického vysokoškolského šampionátu v atletike (NCAA II) v kalifornskom Turlocku výkonom 19,19 m.

TURLOCK.

Dvadsaťosemročný atlét trnavskej Slávie, ktorý študuje v USA na Grand Valley State Univesity v meste Allendale v štáte Michigan, zaostal za svojím tohtosezónnym maximom z apríla iba o 8 cm. Vanek dosiahol svoj najlepší výkon v Turlocku v druhej sérii, ale aj prvý vrh 18,92 m by mu stačil na titul. Na druhom mieste skončil Nick Jones (18,90 m) a na treťom Max Alonso (18,40 m).

"Vrhol som iba 19,19 m, som veľmi nespokojný," uviedol po pretekoch Daniel Vanek. "Opäť som mal smolu, stále mi niečo prekazí môj úmysel o kvalitný výkon. Deň pred pretekmi som vracal, mal som horúčku a už som sa lúčil s tým, že budem vôbec súťažiť. Nejako som sa však dal dokopy a nastúpil som. Na poslednom tréningu pred šampionátom som sa cítil vo výbornej forme, ale - poviem to trochu drsnejšie - v predvečer šampionátu som ju spláchol do záchoda."

Výsledky:

NCAA II - muži, guľa: 1. Daniel Vanek (SR/ Grand Valley St.) 19,19, 2. Nick Jones (USA/Abilene Christian) 18,90, 3. Max Alonso (USA/Fort Hays St.) 18,40.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Vanek vyhral súťaž guliarov na šampionáte NCAA II