Vancouver - Chicago 4:7, Boston prehral na ľade Flyers

Tomáš Kopecký sa snaží prekonať gólmana Canucks Luonga.
Tomáš Kopecký sa snaží prekonať gólmana Canucks Luonga. (Autor: ap)
TASR|8. máj 2010 o 07:55

Hokejistov Chicaga Blackhawks delí (aj vďaka gólu Kopeckého, ktorému prihrával Hossa) už len jedna výhra od postupu do finále Západnej konferencie zámorskej NHL. Flyers znížili stav série s Bostonom na 1:3.

NEW YORK. "Jastrabi" zo Chicaga zvíťazili v noci na sobotu na ľade Vancouvru 7:4 a v sérii vedú 3:1 na zápasy.

V drese hostí dal dvoj tretí gól v play off Tomáš Kopecký a ôsmu asistenciu si v nadstavbovej časti pripísal Marián Hossa.

V druhom zápase noci si oddialili koniec sezóny hokejisti Philadelphie, ktorí vyhrali nad Bostonom 5:4 po predĺžení a znížili stav série na 1:3 na zápasy.

Slováci v drese medveďov Zdeno Chára a Miroslav Šatan vyšli tentoraz naprázdno, obrovitý obranca si pripísal do tabuľky pravdy jednu mínusku.

Štvrťfinále play off NHL:

Východnej konferencie, semifinále, 4. zápas:

Philadelphia - Boston 5:4 po predĺžení (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0) - stav série: 1:3

Góly: 20. Briere (Giroux, Carle), 25. Pronger (Carle, Carcillo), 29. Giroux (Hartnell, Carle), 55. Leino (Pronger, Briere), 75. Gagne (Carle, Richards) - 16. Recchi (Bergeron, Paille), 31. Ryder (Hunwick, Wheeler), 44. Lucic (Wideman, Savard), 60. Recchi (Bergeron, Wideman). Brankári: Boucher - Rask. Diváci 19.702. Stav série: 1:3.

V dramatickom dueli vo Wachovia centre najprv šokoval domácich fanúšikov bývalý hráč Flyers Mark Recchi. Ten 31,5 sekundy pred záverom riadneho hracieho času vyrovnal svojím druhým gólom v dueli na 4:4, no napokon o návrate série do Bostonu rozhodol v 75. minúte Simon Gagne pri svojom jedinom pobyte na ľade v predĺžení.

Jeho spoluhráč Matt Carle zaznamenal štyri asistencie, zblokoval tri strely a získal päť plusových bodov. Paradoxne posledným hráčom Flyers so štyrmi asistenciami v zápase play off bol práve Recchi v máji 2000. "Je to dobré zakončenie," povedal Gagne.

"Je krásne dávať góly, ale skórovať v predĺžení je najlepší pocit." Piaty duel série je na programe v pondelok, no Flyers naposledy vyhrali v Bostone v play off v máji 1976. "Keď sa pozriete na celú sériu, od začiatku je veľmi vyrovnaná," dodal Gagne.

"Prvý zápas sme prehrali v predĺžení, v ďalšom sme inkasovali rozhodujúci gól dve minúty pred koncom. V minulom stretnutí sme doma hrali veľmi dobre, chýbalo nám trochu športového šťastia." Miroslav Šatan v drese Bruins strávil na ľade viac ako 23 minút a pripísal si jeden strelecký pokus.

Skúsený slovenský krídelník tak vyšiel gólovo naprázdno po sérii štyroch zápasov a kanadské bodovanie si nevylepšil po sérii šiestich duelov v play off. Jeho spoluhráč Zdeno Chára k mínusovému bodu a 33 minútam na ľade pridal i dve minúty na trestnej lavici. "Z prehry sme sklamaní. Bez ohľadu na stav sme sa však nevzdávali a dvakrát sme sa opäť dostali do zápasu," skonštatoval kouč Bostonu Claude Julien.

Západná konferencia, semifinále, 4. zápas:

Vancouver - Chicago 4:7 (2:2, 1:3, 1:2) - stav série: 1:3

(za hostí Hossa 0+1, Kopecký 1+0)

Góly: 2. Wellwood (Samuelsson, Bieksa), 15. D. Sedin (Burrows, H. Sedin), 39. Edler (Ehrhoff, D. Sedin), 55. H. Sedin (Burrows, O'Brien) - 1. Seabrook (Toews, Byfuglien), 10. Toews (Kane, Sharp), 21. Toews, 33. Sharp (Toews, Kane), 36. Toews (Bolland, Sharp), 47. KOPECKÝ (HOSSA, Sharp), 60. Bolland. Brankári: Luongo - Niemi. Diváci 18.810. Stav série: 1:3.

Pod triumf Chicaga sa piatimi bodmi podpísal kapitán Jonathan Toews, ktorý k hetriku z presiloviek pridal dve asistencie. "Bol to zápas, v ktorom sa dostanete do šancí, vystrelíte a padne to tam," tešil sa Toews, ktorý zopakoval hetrik Dustina Byfugiliena z tretieho duelu série.

Pred nimi sa z hráčov Chicaga tešil z hetriku v play off na ľade súpera naposledy Bobby Hull v roku 1972. Toews navyše piatimi bodmi vyrovnal klubový rekord v play off, ktorý držia Stan Mikita z roku 1973 a Steve Larmer z roku 1990. Piaty duel série je na programe v nedeľu v Chicagu. O výsledku štvrtého zápasu rozhodli presilovky, keď od stavu 1:1 padlo ďalších šesť gólov práve v početných výhodách.

"Najlepšou obranou je disciplína," povedal útočník Canucks Ryan Johnson, ktorý bol na ľade pri troch góloch Blackhawks v presilovkách. "Netreba sa dostávať do oslabenia. Tým opakovane dávame súperovi šancu." Poslednou využitou presilovkou v zápase bolo vylúčenie Mariána Hossu, pri ktorom Alexander Edler v závere druhej tretiny znížil na 3:5.

Hossa si počas 18 minút na ľade okrem dvoch vylúčení pripísal i dva strelecké pokusy, dva plusové body a puk po jeho vyrazenej strele v 47. minúte dopravil do odkrytej časti bránky Kopecký. Ten ohrozil domáceho brankára počas takmer 15 minút dovedna trikrát a zaznamenal plusový bod. V drese Vancouveru pre zranenie nehral Pavol Demitra.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver - Chicago 4:7, Boston prehral na ľade Flyers