V zápase s Ruskom chystám zmeny, priznal Kozák

Tréner Ján Kozák mal po zápase s Walesom o čom premýšľať.
Tréner Ján Kozák mal po zápase s Walesom o čom premýšľať. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
SITA|12. jún 2016 o 15:35

Druhý zápas na európskom šampionáte čaká Slovákov v stredu o 15. hodine. V Lille si zmerajú sily s Ruskom.

VICHY. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák s odstupom niekoľkých hodín opäť zhodnotil sobotňajší neúspešný duel vo francúzskom Bordeaux proti Walesu (1:2) v rámci základnej B-skupiny na majstrovstvách Európy 2016. "Takej prehre hovorím zbytočná prehra," rozhovoril sa Kozák.

"Rešpektujem silu súpera aj kvalitu. Ak vás protivník v niečom prehrá v zápase a dominuje, tak to beriem. Keď som si to však spätne pozrel, Walesania nás nepredstihli v žiadnej hernej činnosti. Ale sú aj také zápasy," pokračoval počas nedeľňajšieho mediálneho termínu vo Vichy Kozák.

"Najdôležitejšie momenty? Určite úvod, keď sa Marek Hamšík fantastickou individuálnou akciou dostal do čistej príležitosti. Riešil to futbalovo, ale objavil sa tam ešte obranca. Druhým momentom bol priamy kop Garetha Bala."

Veľká šanca Mareka Hamšíka.

Gól Garetha Bala.

"Súper išiel do vedenia, čo sme nechceli. Keď je Wales vo vedení, ťažko sa mu dávajú góly. Má dobre organizovanú defenzívu a s dvoma či tromi nebezpečnými kvalitnými hráčmi ide do protiútokov. Chceli sme to zlomiť trpezlivou, nie naivnou hrou. Bolo ešte dosť času," analyzoval ďalej Kozák.

"V prvom polčase mi chýbala väčšia istota na lopte, ľahko sme ju strácali. V druhej polovici stretnutia bol z našej strany veľmi kvalitný úsek hry, mali sme prevahu. Záver však bol taký, aký bol. Súper bol šťastnejší a zvíťazil v súboji, ktorému by určite viac sedela remíza."

Až piati dostali žlté karty

Slováci v zápase dostali od hlavného arbitra - Nóra Sveina Oddvara Moena - päť žltých kariet, z toho štyri v záverečnej štvrťhodine.

Walesania sa obišli bez kartového napomenutia.

Už po prvom zápase tak visí hrozba nad Martinom Škrtelom, Patrikom Hrošovským, Róbertom Makom, Vladimírom Weissom a Jurajom Kuckom, ktorí v prípade ďalšieho žltého trestu automaticky dostanú stopku na jeden duel.

Ani Juraj Kucka (vpravo) nebol počas zápasu s niektorými verdiktmi rozhodcu spokojný.
Ani Juraj Kucka (vpravo) nebol počas zápasu s niektorými verdiktmi rozhodcu spokojný. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)

"Počet faulov bol 17:16 pre Wales, počet žltých kariet 5:0 pre nás. To hovorí za všetko. Tam však nebola príčina prehry. Je to škoda, lebo piati kľúčoví hráči dostali kartu. Ale futbal je aj o tom, musíme sa s tým vyrovnať," priznal Kozák.

Striedajúci hráči dali o sebe vedieť

Slováci si v stredu 15. júna zmerajú v Lille sily s Rusmi (15.00). V pondelok 20. júna vyzvú Angličanov v Saint-Étienne (21.00). Do osemfinále postúpia prví dvaja z každej zo šiestich základných skupín a tiež štyri najlepšie tímy z tretích miest.

V sobotňajšom večernom stretnutí v Marseille Rusi remizovali s Angličanmi 1:1.

"Ja sa starám o svoje mužstvo a o naše výsledky. Máme pred sebou zápas s Ruskom, ktorý potrebujeme zvládnuť lepšie. Oboch ďalších súperov máme zmapovaných, mali sme tam aj človeka. Musíme sa dobre pripraviť a pokúsiť sa uhrať lepší výsledok," skonštatoval šesťdesiatdvaročný Kozák.

Ako Slováci dohrávali zápas proti Walesu?

Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Švento - Kucka - Mak, Duda, Hamšík, Stoch - A. Nemec

Naznačil aj zmeny pred stredajším súbojom. "V závere duelu s Walesom sa vykryštalizovala jedenástka, ktorá hrala dobre a vedela o sebe. Striedajúci hráči slušne zapadli do zápasu. Ukázali, že sú tu a dali o sebe vedieť," priznal.

"Ťažko dnes hovoriť o zostave na Rusko, ale určite nejaké zmeny chystám. Uvidíme, v akom stave budú hráči," povedal Kozák. Vyjadril sa aj na margo obrancu Tomáša Hubočana, ktorý mal zdravotné problémy s pätou. "Tomáš trénuje naplno. Bol k dispozícii na zápas s Walesom a bude aj na duel s Ruskom."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»V zápase s Ruskom chystám zmeny, priznal Kozák