V Skalici budú mať asistenta z Česka, meno oznámia v pondelok

SITA|24. apr 2009 o 17:31

Asistentom hlavného trénera úradujúceho vicemajstra SR v hokeji HK 36 Skalica Jána Faitha v novom súťažnom ročníku slovenskej najvyššej súťaže bude po odchode Petra Oremusa.

SKALICA. Asistentom hlavného trénera úradujúceho vicemajstra SR v hokeji HK 36 Skalica Jána Faitha v novom súťažnom ročníku slovenskej najvyššej súťaže bude po odchode Petra Oremusa do Nitry český odborník. Podľa slov prezidenta HK 36 Skalica Ivana Chovanca Oremusov nástupca, ktorý Pálffyho a spol. bude v sezóne 2009/2010 viesť spolu s Jánom Faithom, pôsobil v minulosti v klube za riekou Moravou.

"V týchto chvíľach sme s novým asistentom v podstate na všetkom dohodnutí, ale jeho meno oficiálne oznámime až v pondelok," povedal v piatok pre agentúru SITA Ivan Chovanec.

Šéf hokejovej Skalice za dôvod tohto niekoľkodňového odkladu uviedol, že nový člen realizačného tímu Záhorákov si musí najskôr všetko vyriešiť v súčasnom klube, ktorého je zamestnancom. "Po vzájomnej dohode sme mu poskytli niekoľko dní priestor na to, aby k nám mohol prísť bez akýchkoľvek záväzkov, ktoré by ho zbytočne ťažili," zdôraznil Ivan Chovanec.

Šéf Skalice v piatok ešte nevedel povedať ani to, či nového asistenta predstavia médiám na oficiálnej tlačovej besede. "Neviem, ako to bude, ale verím, že na všetkom sa včas dohodneme a formu prvého kontaktu s médiami dáme ich pracovníkom včas vedieť," dodal I. Chovanec.

Hokejový klub HK 36 Skalica dosiahol v extraligovej sezóne 2008/09 postupom do finále play-off historický úspech. Skaličania vo štvrťfinále vyradili Trenčín a v semifinále potom aj obhajcu titulu Slovan Bratislava. Zverenci J. Faitha a P. Oremusa nestačili až vo finálovej sérii na majstrovské Košice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»V Skalici budú mať asistenta z Česka, meno oznámia v pondelok