V sezóne ani raz nevyhral. Toronto poslalo Berniera do AHL

Jonathan Bernier si v najbližších desiatich dňoch takmer s určitosťou dres Toronta Maple Leafs neoblečie.
Jonathan Bernier si v najbližších desiatich dňoch takmer s určitosťou dres Toronta Maple Leafs neoblečie. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. dec 2015 o 19:47

Deväť duelov, žiadne víťazstvo, priemer 3,28 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 88,8 percenta. Toronto sa rozhodlo pre slabé výkony poslať brankára Jonathana Berniera na desať dní na farmu.

TORONTO. Vedenie zámorského hokejového klubu NHL Toronto Maple Leafs poslalo brankára Jonathana Berniera na desať dní do svojho farmárskeho tímu Toronto Marlies z nižšej súťaže AHL. Tam sa stretne aj so slovenským útočníkom Richardom Pánikom.

Informoval web tsn.ca.

Dvadsaťsedemročný Kanaďan sa od začiatku sezóny trápil a podával zlé výkony. V deviatich štartoch sa ani raz netešil z víťazstva. Má priemer 3,28 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 88,8 percenta.

Väčšinu duelov odchytal James Reimer. V pondelok pri jeho zranení ostal Bernier len na striedačke a šancu proti Edmontonu Oilers dostal nováčik Garret Sparks, ktorý vo svojom prvom zápase v kariére zaznamenal shutout.

Jonathan Bernier už v minulosti dokázal, že chytať vie.

Bernier pred začiatkom tejto sezóny podpísal s Maple Leafs dvojročný kontrakt na 8,3 milióna dolárov. V Toronte pôsobí tretiu sezónu. Predtým bol štyri roky dvojkou v Los Angeles Kings.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V sezóne ani raz nevyhral. Toronto poslalo Berniera do AHL