V NHL debutoval Kytnár, Oilers však prehrali

Edmonton prehral doma s New Jersey.
Edmonton prehral doma s New Jersey. (Autor: SITA/AP)
TASR|12. jan 2012 o 06:39

Slovenský hokejový útočník Milan Kytnár debutoval v noci na štvrtok v drese Edmontonu Oilers v najprestížnejšej lige sveta zámorskej NHL.

Slovenský center momentálne pôsobí v nižšej ECHL v tíme Stockton Thunder.

NEW YORK. Oilers na domácom ľade podľahli New Jersey Devils 1:2 po predĺžení, Kytnár odohral 5:31 minúty a raz vystrelil na bránku Devils.

Slovenský center momentálne pôsobí v nižšej ECHL v tíme Stockton Thunder, kde si v štrnástich dueloch pripísal osem bodov. Povolanie Kytnára bolo pre olejárov núdzovým riešením, pretože z farmy vytiahnutý Ryan OMarra ochorel a tím už nemal dostatok času povolať iného hráča z tímu AHL Oklahoma City Barons. Dvadsaťdvaročného stredného útočníka draftoval Edmonton v roku 2007 v piatom kole z celkovo 127. pozície.

Pred pôsobením v AHL a ECHL hrával rodák z Topoľčian v juniorskej WHL v dresoch Kelowny, Saskatoonu a Vancouveru. Devils o výhre rozhodli v predĺžení, keď sa v presilovej hre presadil Zach Parise. Zaujímavosťou je, že Kytnár stihol prísť na duel v poslednej chvíli, len asi tri minúty pred rozkorčuľovaním. Devils dosiahli tretie víťazstvo v psoledných štyroch zápasoch, naopak, Edmonton zaknihoval už štvrtú prehru v rade a jedenástu v trinástich vystúpeniach. "Myslím, že sa jeho nasadenie pre nás oplatilo. V niektorých momentoch obstál dobre," povedal na margo Kytnárovej premiéry tréner Edmontonu Tom Renney

V druhom zápase noci zdolal Washington Pittsburg 1:0, o výhre rozhodol gól Jasona Chimeru, no najmä skvelý výkon brankára Tomáša Vokouna. Ten predviedol proti Pens niekoľko akrobatických zákrokov a zaznamenal druhý shutout v sezóne.

ico

Výsledky:

Washington - Pittsburgh 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 16. Chimera. Brankári: Vokoun - Fleury. Strely na bránku: 21:30. Diváci: 18.506.

Edmonton - New Jersey 1:2 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 49. Hemský - 29. Kovaľčuk, 62. Parise. Brankári: Chabibulin - Hedberg. Strely na bránu: 23:25. Diváci: 16.839.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V NHL debutoval Kytnár, Oilers však prehrali