V kádri SR "21" na duely kvalifikácie ME 2009 trio legionárov

SITA|31. aug 2007 o 13:39

BRATISLAVA 31. augusta (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš ešte v utorok zverejnil nomináciu osemnástich hráčov na blížiaci sa septembrový začiatok kvalifikácie ...

BRATISLAVA 31. augusta (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš ešte v utorok zverejnil nomináciu osemnástich hráčov na blížiaci sa septembrový začiatok kvalifikácie ME 2009, v ktorom mladí Slováci najskôr privítajú v piatok 7. septembra o 19.00 h na štadióne Národného tréningového centra SFZ v Senci výber Islandu a o štyri dni neskôr, v utorok 11. septembra o 18.00 h tiež pri Slnečných jazerách tím Rakúska. V porovnaní s nedávnou generálkou, ktorú jeho zverenci absolvovali v stredu 22. augusta na štadióne Artmedie Petržalka proti rovesníkom z Rumunska (2:2), v kádri na kvalifikačné duely neurobil ani jednu zmenu.

V 18-člennom kádri slovenskej dvadsaťjednotky na septembrový kvalifikačný vstup figuruje trojica legionárov - Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern), Lukáš Opiela (FC Tescoma Zlín) a Michal Jonáš (Slovan Liberec).

"Káder dvadsaťjednotky sa budoval postupne na základe poznávania hráčov a mojich skúseností s hráčmi, s ktorými som pracoval v reprezentácii do dvadsať rokov," povedal tréner Jozef Barmoš. "Do toho som zaradil aj skúsených hráčov, ktorí odohrali aj predchádzajúci kvalifikačný cyklus a dopĺňal som to tými, ktorí sa vo svojich kluboch dokázali prepracovať do základných kádrov a upútali ma svojimi výkonmi. Oproti nominácii na prípravný zápas s Rumunskom tam nie sú žiadne zmeny. Uvažovali sme, že ešte vytiahneme jedného či dvoch hráčov, ale sledovania adeptov, ktorí pripadali do úvahy, nás utvrdili v tom, že ostaneme pri tých istých futbalistoch. Rozšíril sa iba počet náhradníkov, aby sme v prípade potreby mohli operatívne hráčov povolať," vysvetlil svoje nominačné rozhodnutie tréner dvadsaťjednotky.

Sám si uvedomuje, že kvalifikačná skupina je vyrovnaná, ale veľmi ťažká. "Bude to veľmi rýchle. Už teraz na jeseň odohráme päť zápasov - po Islande a Rakúsku nás čaká zápas v Belgicku, doma Cyprus a hneď potom ešte odveta na Cypre. Možno už na konci tejto časti budeme vedieť, aká je naša situácia, a na čo momentálne máme. Chceli by sme do kvalifikácie vykročiť úspešne. Zápasy, ktoré sme v tomto roku v rámci budovania mužstva odohrali, nedopadli tak, ako by sme si želali. Mali sme však náročných súperov, v dvoch prípadoch dokonca o dva roky starších. Fyzický a výkonnostný hendikep tam bol evidentný. Nemá to byť výhovorka, ale ozrejmenie niektorých skutočností. Vedeli sme už predtým, že tie zápasy môžu takto dopadnúť, išli sme však do toho zámerne, aby príprava bola čo najnáročnejšia. Myslím si, že sme vyselektovali tých hráčov, ktorí podľa našich predstáv majú parametre na to, aby dôstojne reprezentovali. V tomto smere sme urobili maximum," uzavrel Jozef Barmoš. Zraz nominovaných hráčov SR "21" je v pondelok 3. septembra o 11.30 h v bratislavskom Dome športu.

Ďalšími účastníkmi 7. kvalifikačnej skupiny sú okrem Slovenska, Islandu a Rakúska aj Belgicko a Cyprus, do baráže o účasť na ME "21" postúpia víťazi desiatich základných skupín a štyria najlepší z druhých miest. Žreb rozdelí túto štrnástku na sedem dvojíc, ktorá bude systémom doma-vonku bojovať o miestenky na záverečný kontinentálny turnaj v roku 2009. Istú účasť má zatiaľ iba organizátor zo Švédska.


Osemnásťčlenná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na blížiace sa dva zápasy kvalifikácie ME 2009 proti Islandu (hrá sa v piatok 7. septembra o 19.00 h v Senci) a Rakúsku (hrá sa v utorok 11. septembra o 18.00 h tiež v NTC SFZ v Senci):


Brankári: Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka), Tomáš Košický (Inter Bratislava).

Obrancovia: Michal Jonáš (Slovan Liberec/ČR), Peter Pekarík (MŠK Žilina), Ján Maslo (MFK Ružomberok), Lukáš Džogan (MFK Košice), Martin Tóth (FC Nitra).

Stredopoliari: Ivan Lišivka (MFK Košice), Juraj Kucka (MFK Ružomberok), Matej Ižvolt (Slovan Bratislava), Filip Hlohovský (AS Trenčín), Patrik Mráz (Artmedia Petržalka), Erik Grendel (ZTS Dubnica), Lukáš Opiela (FC Tescoma Zlín/ČR).

Útočníci: Pavol Pilár (MFK Ružomberok), Tomáš Majtán (Inter Bratislava), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.), Pavol Jurčo (MFK Košice).


Náhradníci:

Brankári: Roman Smieška (MFK Ružomberok), Lukáš Hroššo (FC Nitra).

Hráči v poli: Martin Nosek (ZTS Dubnica), Roman Gergel (AS Trenčín), Ondrej Čurgali, Miloš Šimončič (obaja FC Nitra), Ivan Janek (Slovan Bratislava), Ľuboš Hanzel (Spartak Trnava), Erik Čikoš (Inter Bratislava), Vratislav Gajdoš (Artmedia Petržalka), Peter Maslo (MFK Ružomberok), Zoltán Harsányi (Bolton Wanderers/Angl.), Ján Nemček (FC Senec), Lukáš Janič (MFK


Realizačný tím:

hlavný vedúci: Štefan Sapár

hlavný tréner: Jozef Barmoš

asistenti trénera: Jozef Vukušič, Viliam Hyravý, Roland Praj

technický vedúci: Peter Palenčík

lekár: MUDr. Pavel Malovič

fyzioterapeut: Pavel Purdek

fyzioterapeut - masér: Rastislav Záhorský

masér - kustód: Viliam Kalman


Prehľad prípravných oficiálnych zápasov SR 21 v roku 2007:

7. februára na sústredení v španielskom stredisku La Manga

Slovensko "21" - Nórsko "21" 0:0

Zostava SR: Kamenár (46. Smieška) - Pekarík, Karlík, J. Maslo, J. Leško (84. Klučiar) - Ižvolt (80. Tarek), Kucka, V. Gajdoš (46. P. Maslo), Šrobár (46. Novisedlák) - Majtán (68. Čurgali), P. Jurčo.


24. marca v portugalskej Amadore:

Portugalsko "21" - Slovensko "21" 2:0 (1:0)

Góly: 7. Vaz Te, 59. Veloso, bez kariet, rozhodoval: Pedro Henriquez (Portug.), 1000 divákov

Zostava SR "21": Kamenár - Pekarík, J. Maslo, Karlík (67. J. Leško), Jonáš - V. Gajdoš (76. T. Zápotoka), Kucka (46. P. Maslo), T. Opiela, Ľ. Hanzel (80. Patrik Mráz) - Pavol Jurčo, Jendrišek


2. júna v Prešove:

Slovensko "21" - Rusko "21" 1:3 (1:2)

Góly: 45. Ižvolt (z 11 m) - 9. Lučenko, 24. Taranov, 52. Fajzulin, ČK: 44. Šunin (Rusko), rozhodoval: István Vád (Maď.), 2165 divákov

Zostava SR "21": Kamenár - Pekarík, J. Maslo, Karlík (46. Majtán), Jonáš - Ižvolt (76. Viskup), Lišivka (46. Grendel), Opiela (87. L. Bakoš), Patrik Mráz - Jendrišek (67. Augustín), Pavol Jurčo (67. Z. Harsányi)


5. júna na štadióne Carrow Road v Norwichi:

Anglicko „21“ - Slovensko „21“ 5:0 (1:0)

Góly: 35. K. Richardson (z 11 m), 61. Reo-Coker, 77. Taylor, 82. Huddlestone, 84. Lita

Zostava SR „21“: Kamenár - Pekarík, J. Maslo, Jonáš, Patrik Mráz - Ižvolt (72. Z. Harsányi), Lišivka, L. Bakoš (89. Nemček), Jendrišek (46. Majtán) - Opiela - Pavol Jurčo


22. augusta na štadióne Artmedie Petržalka:

Slovensko "21" - Rumunsko "21" 2:2 (2:0)

Góly: 12. Jendrišek, 40. Pavol Jurčo - 65. Turcu, 75. Luchin, ŽK: 27. Patrik Mráz, 55. Jonáš, 58. Jendrišek, 69. Majtán, 76. Lišivka - 31. Tincu, 42. Simion, 81. Litu, 86. Turcu, 90.+ Latovlevici, ČK: 90.+ Litu (Rumunsko) po druhej žltej karte, rozhodovali: Kocián (ČR) - T. Somoláni, Schmidt (obaja SR), 587 divákov

Zostava SR "21": Kamenár - Pekarík, J. Maslo (58. Džogan), Martin Tóth, Jonáš - Ižvolt (62. Grendel), L. Opiela, Kucka (75. Lišivka), Patrik Mráz (72. Pilár) - Jendrišek (68. Majtán), Pavol Jurčo (85. Hlohovský)


Nachádzate sa tu:
Domov