V druhej ruskej lige Mucha nechytal, odchádza na hosťovanie do najvyššej súťaže

Ján Mucha chytal v novembri aj za reprezentačný výber Slovenska v stretnutí proti Fínsku.
Ján Mucha chytal v novembri aj za reprezentačný výber Slovenska v stretnutí proti Fínsku. (Autor: TASR)
SITA|15. jan 2015 o 12:05

V tejto sezóne nastúpil slovenský brankár iba dvakrát v Ruskom pohári, v lige príležitosť nedostal.

MOSKVA. Slovenský futbalový reprezentant a brankár druholigového ruského tímu Krídla Sovietov Samara Ján Mucha bude do konca sezóny hosťovať v klube miestnej najvyššej súťaže Arsenal Tula.

Informáciu priniesol web Samary.

"Samozrejme, mohli by sme jeho služby využívať v pohárových dueloch a prípadnej baráži, kde pravidlá o počte legionárov nie sú natoľko tvrdé," zamýšľal sa generálny riaditeľ Samary Vitalij Šaškov.

"Za momentálnych okolností je však priveľkým luxusom držať si väčšinu sezóny zahraničného hráča na lavičke."

Tridsaťdvaročný brankár podpísal v júli 2013 s Krídlami Sovietov zmluvu na dva roky. V ročníku 2014/2015 však nastúpil iba dvakrát v Ruskom pohári. V lige príležitosť nedostal.

"Nádejám sa, že moja spolupráca so Samarou ešte bude mať pokračovanie. Nehovoríme si zbohom, môžem sa vrátiť. Budem Krídla sledovať a držať im palce. Azda Samare vyjde zvyšok sezóny. Ja sa momentálne už koncentrujem na pomoc môjmu novému mužstvu," povedal Mucha.

Samara figuruje po 21. kole na 4. mieste tabuľky druhej ruskej ligy so ziskom 38 bodov a sedembodovým odstupom na lídra Anži Machačkala.

Tím Arsenal Tula je v ruskej Premier League v konkurencii šestnástich mužstiev po 17. kole na zostupovom predposlednom 15. mieste s 11 bodmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V druhej ruskej lige Mucha nechytal, odchádza na hosťovanie do najvyššej súťaže