V bráne bol najskôr útočník, teraz Škóti angažovali Penksu z Prešova

SITA|9. mar 2017 o 18:37

Slovenský brankár, ktorý naposledy pôsobil vo fortunaligovom Tatrane Prešov, sa upísal klubu FC Raith Rovers do konca sezóny.

KIRKCALDY. Škótsky druholigový futbalový klub FC Raith Rovers vyriešil problémy s brankárskou otázkou angažovaním slovenského gólmana Pavla Penksu.

Tridsaťjedenročný spišskonovoveský rodák, ktorý naposledy pôsobil vo fortunaligovom Tatrane Prešov, sa upísal do konca sezóny, referuje web Raith Rovers.

Škótsky klub z mesta Kirkcaldy počas ostatného obdobia postupne pre zranenia prišiel minimálne na mesiac o všetkých troch brankárov - Kevina Cuthberta, Aarona Lennoxa a Conora Brennana.

Bola to strašná skúsenosť. Nechcel som chlapcov nechať v štichu, no verím, že sa to už nikdy viac nestane.


Ryan Stevenson, hráč FC Raith Rovers

V minulotýždňovom ligovom dueli na pôde tímu Ayr United (1:0 pre Ayr) musel tréner Rovers Gary Locke postaviť do brány útočníka Ryana Stevensona (Raith Rovers má v kádri aj stredopoliara Ryana Stevensona, pozn.).

"Bola to strašná skúsenosť. Nechcel som chlapcov nechať v štichu, no verím, že sa to už nikdy viac nestane," vyhlásil Stevenson, citoval ho web BBC.

V stredajšom ligovom dueli proti FC St. Mirren už svätyňu Raith Rovers kryl Penksa a svojmu novému tímu vychytal prvé víťazstvo od 29. októbra - domáci uspeli 2:0.

V desaťčlennom pelotóne im patrí 7. priečka so ziskom 29 bodov (bilancia 7-8-12).

Nechýbalo veľa a slovenský brankár vôbec nemusel zasiahnuť do stredajšieho stretnutia. Do Škótska mal pricestovať v nedeľu ráno, pred odletom mu však na bratislavskom letisku ukradli pas a iné dokumenty.

Penksa napokon odletel do Škótska v pondelok ráno na vlastné náklady s narýchlo vystavenými náhradnými papiermi cez Viedeň a Brusel, aby sa do Kirkcaldy dostal čo najskôr.

Podrobnosti o útrapách Penksovej cesty zverejnil jeho nový zamestnávateľ na svojom webe.

Pavol Penksa na Slovensku pôsobil aj v Šali, Ružomberku, Dunajskej Strede, Podbrezovej či Borčiciach, zahraničné skúsenosti zbieral v Česku, Maďarsku a na Cypre.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V bráne bol najskôr útočník, teraz Škóti angažovali Penksu z Prešova