Už v roku 2009 chcel skončiť. Lašákovi pomohla psychologička

Ján Lašák sa v drese Liberca predstavil aj v zápase Ligy majstrov na štadióne Nitry.
Ján Lašák sa v drese Liberca predstavil aj v zápase Ligy majstrov na štadióne Nitry. (Autor: SITA)
SITA|23. sep 2015 o 13:20

Veľa ľudí na Slovensku aj v Česku má blok, že idú za 'cvokárom'. Keď však má človek hlavu dole, tak všetko vidí čierne a niekto mu musí otvoriť oči, hovorí slovenský brankár.

LIBEREC. Po návrate legendárneho brankára Dominika Hašeka do Pardubíc v roku 2009 chcel vtedajší slovenský gólman Ján Lašák skoncovať s hokejom.

V otvorenom rozhovore pre server iDnes.cz priznal, že prežil syndróm vyhorenia. A v náročnej životnej situácii vyhľadal odbornú pomoc.

"Prišiel 'Hašan' a ja som skončil v Košiciach, kde som robil dvojku. Bol som úplne hotový. Zašiel som za psychologičkou, hodina u nej mi veľmi pomohla," priznal tridsaťšesťročný brankár.

Ján Lašák bol v Pardubiciach oporou. Kým neprišiel rok 2009.

"Veľa ľudí na Slovensku aj v Česku má blok, že idú za 'cvokárom'. Keď som pôsobil v Nashville, mali sme psychológa priamo v klube, takže sa mi to nezdalo blbé," pokračuje Lašák.

"Potom som za ňou zašiel ešte asi dvakrát a znova mi pomohla. Keď má človek hlavu dole, tak všetko vidí čierne a niekto mu musí otvoriť oči," priznáva.

"Ona mi za hodinu naložila. Povedala, že som blbý a vysvetlila mi aj to, prečo. Mala pravdu," dodal. Neskôr úspešne reštartoval svoju kariéru v klube KHL Atlant Mytišči. Potom pôsobil aj v Jokerite Helsinki, Amure Chabarovsk, Spartaku Moskva a Dukle Trenčín.

liberec_res.jpg

V súčasnosti Ján Lašák (v strede) bojuje so spoluhráčmi z Liberca aj v Lige majstrov. FOTO - TASR.

Od januára 2014 je rodený Zvolenčan v Liberci. A zaradil sa medzi najlepších brankárov v českej extralige. "Každá sezóna môže byť posledná, aj keď životnosť hokejistov sa posunula," zdôrazňuje.

"Každý by chcel končiť titulom ako napríklad Martin Ručinský v Litvínove - to je ideálne a najkrajšie. Takisto by som na konci kariéry chcel niečo dosiahnuť, ale pokojne môžem chytať ešte päť rokov," zamýšľa sa.

"Musím sa však priznať, že už premýšľam, čo budem robiť, aby som ten životný skok dokázal zvládnuť," doplnil Lašák. Po konci aktívnej činnosti by rád pracoval s brankármi.

Pred začiatkom novej sezóny Lašák priznal, že aj on sa má stále čo učiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Už v roku 2009 chcel skončiť. Lašákovi pomohla psychologička