Nórsko na MS v hokeji 2021
Nórsko
MS v hokeji 2021
29.05.2021, Skupina B
1 - 2
0:1, 0:1, 1:0
USA na MS v hokeji 2021
USA

Američania sa dostali na čelo skupiny, zdolali Nórsko

Radosť hokejistov USA v zápase Nórsko - USA na MS v hokeji 2021.
Radosť hokejistov USA v zápase Nórsko - USA na MS v hokeji 2021. (Zdroj: TASR/AP)
Sportnet, TASR|29. máj 2021 o 17:34 (aktualizované 29. máj 2021 o 20:36)

Hokejisti USA zdolali Nórsko na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina B

Nórsko - USA 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 55. K. A. Olimb (Rosseli Olsen) – 11. Garland (Z. Jones, Tage Thompson), 28. Tage Thompson (Donato, Roy). 

Rozhodovali: Sternat (AUT), Tscherrig (SUI) – Merten (GER), Obwegeser (SUI). Vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nórsko: Haukeland – Holos, Lilleberg, Lesund, Espeland, Krogdahl, Kaasastul, Bjorgvik Holm – Pettersen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Trettenes, Lindström, Haga – Solem, M. Olimb, Valkvae Olsen – Kristiansen, Salsten, Röymark – Hoff.

USA: Oettinger – Roy, Wolanin, Tennyson, Z. Jones, Mackey, Clendening, Hellickson – Beniers, Rooney, Robinson – Donato, Drury, Tage Thompson – T. Moore, Robertson, Garland – Blackwell, Labanc, Abdelkader – B. Boyle.

RIGA. Hokejisti USA zvíťazili nad Nórskom 2:1 a so ziskom 12 bodov sú na čele B-skupiny na MS v Rige. Nóri majú na konte iba tri body a definitívne prišli o šancu na účasť vo štvrťfinále.

Oba tímy odohrajú nasledujúci zápas v pondelok 31. mája. Američanov čakajú od 15.15 SELČ Nemci, Nóri uzavrú svoje účinkovanie v základnej skupine zápasom s Kazachstanom od 19.15 SELČ.

Priebeh zápasu Nórsko - USA na MS v hokeji 2021

I. tretina

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej, ale iba minimum vyložených gólových príležitostí. Nóri sa v nej herne vyrovnali favorizovanému súperovi, no ten viedol po prvej dvadsaťminútovke 1:0.

V 11. minúte o tom rozhodol Garland, keď v presilovke ideálne zareagoval na odrazený puk a zblízka prekonal Haukelanda.

II. tretina

Američania v druhej tretine bez väčších problémov kontrolovali hru a Nórov nepustili do nebezpečnej ofenzívy. V 24. minúte bolo rušno okolo nórskej bránky, Garland do nej dostal puk, no rozhodcovia po konzultácii s videom gól neuznali pre jeho dosiahnutie rukou.

Američania si však všetko vynahradili v 28. minúte, keď spoluprácu s Donatom zblízka zakončil nepokrytý Thompson - 0:2. V 29. minúte mohli Nóri znížiť, Rosseli Olsen však zblízka netrafil do odkrytej bránky.

III. tretina

Nóri sa v tretej tretine pokúšali o kontaktný gól, ale defenzíva súpera im robila veľké problémy. Američania hrozili z brejkov, napádali rozohrávku Nórov a nedovolili im dostať sa do tlaku.

V 55. minúte K. A. Olimb zblízka prekvapil brankára Oettingera a upravil na 1:2. Nóri v závere podporili snahu o vyrovnanie aj odvolaním brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Hlasy (zdroj: IIHF):

Matthias Trettenes, útočník Nórska: "Náš cieľ bol dostať sa do play off. To sa nám nepodarilo, hoci sme dnes bojovali do poslednej sekundy. Verím, že nám tento turnaj pomôže a budeme sa naďalej rozvíjať."

Tage Thompson, útočník USA: "Išli sme si po víťazstvo a napokon sme k nemu našli cestu. Nóri odohrali dobrý zápas, nebolo to s nimi ľahké. Náš cieľ na týchto MS je zlato, nič menej neočakávame. Za tým sme prišli."

MS v hokeji 2021 - skupina B

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Američania sa dostali na čelo skupiny, zdolali Nórsko