UEFA zmiernila trest pre Legiu Varšava

SITA|23. aug 2007 o 20:52

NYON 23. augusta (SITA, AP) - Disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej únie (UEFA) potvrdila trest pre poľský klub Legia Varšava, ktorý za neprístojnosti fanúšikov prvom stretnutí 2. kola letnej ...

NYON 23. augusta (SITA, AP) - Disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej únie (UEFA) potvrdila trest pre poľský klub Legia Varšava, ktorý za neprístojnosti fanúšikov prvom stretnutí 2. kola letnej európskej pohárovej súťaže UEFA-Intertoto Cup-u 2007 na pôde litovského mužstva FK Vetra Vilnius vylúčili zo súťaže. Poliaci tak so svojim odvolaním uspeli iba čiastočne. Legii Varšava sa podarilo zmeniť ročný zákaz štartu v pohárových súťažiach počas najbližších piatich rokov na podmienečný.

Scéna, akú zriedka vidno na európskych ihriskách už aj po záverečnom hvizde, sa odohrala po tom, ako slovenský arbiter Mário Vlk odpískal koniec prvého polčasu. Na trávnik sa dostalo niekoľko stoviek z ohlásených 2500 poľských fanúšikov, ktorí na strážcov poriadku hádzali rôzne predmety a vzápätí použili reklamné tabule ako štíty pred odvetným úderom.


Nachádzate sa tu:
Domov