Tréner Vancouvru potvrdil otras mozgu u Daniela Sedina

SITA|27. mar 2012 o 12:46

Tréner hokejistov Vancouver Canucks Alain Vigneault potvrdil otras mozgu Daniela Sedina.

VANCOUVER. Švéd sa zranil po zákroku Duncana Keitha v prvej tretine minulotýždňového stretnutia v Chicagu. Keith zasiahol Sedina do tváre, za svoj zákrok dostal v samotnom súboji menší dvojminútový trest, neskôr mu vedenie ligy "naparilo" päťzápasový dištanc.

Daniel Sedin to v zápase ešte po faule skúsil v následnej presilovej hre, ale po krátkom pobyte na ľade zamieril do šatne a už sa nevrátil. V štábe Canucks okamžite po stretnutí hovorili o žiadosti na vedenie NHL, aby Keithov zákrok prehodnotila. "Má otras mozgu. Ak budeme môcť hovoriť viac, potom povieme viac. Momentálne sa však nedá povedať nič," uviedol Vigneault.

Daniel Sedin chýba v zostave Canucks prvýkrát od sezóny 2009/10, keď absentoval v 18 stretnutiach pre zlomeninu nohy. Najproduktívnejší hráč uplynulého ročníka strelil v tomto v 72 zápasoch 30 gólov a pridal 37 asistencií. Odhadovaná dĺžka jeho súčasnej absencie nie je známa.

Sedinov brat Henrik vyzýva na zmenu pravidiel a sprísnenie trestov za podobné zákroky. "Myslím si, že aj pre rozhodcov by bolo jednoduchšie, ak by boli zakázané všetky údery lakťom, narazenia na mantinel a podobné veci. Hráči sú často zranení. Sprísnené pravidlá budú rešpektovať skôr ako jedno- či dvojzápasový dištanc," povedal Henrik Sedin.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Vancouvru potvrdil otras mozgu u Daniela Sedina