18.06.2021 | E
18.06.2021 | E
1 - 0
(0:0)

Tréner Švédska vyzdvihol troch slovenských lídrov, verí vo víťazstvo

Janne Andersson.
Janne Andersson. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|18. jún 2021 o 09:59

Čo povedal tréner Švédska Janne Andersson pred zápasom Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021)?

PETROHRAD. Futbalisti Švédska pôjdu do zápasu so Slovenskom na EURO 2020 v diametrálne odlišnom nastavení ako proti Španielom.

Hoci mali viac než osemnásobne nižší počet prihrávok a držanie lopty len na úrovni 25 percent, v Seville sa im podarilo uhrať bezgólovú remízu.

V Petrohrade v 2. kole E-skupiny proti Slovensku však chcú viac.

Švédi si na Slovákov veria

Tréner Janne Andersson pred piatkovou konfrontáciou charakterizoval hru najbližšieho súpera ako dobre organizovanú a potvrdil, že očakáva od svojho mužstva oveľa väčšie držanie lopty.

"Rozhodne sa posnažíme o dosiahnutie najlepšieho výsledku, ktorým je víťazstvo. Po prvom zápase sme sa dostali do nádejnej pozície a sme pripravení na to nadviazať v druhom. Ak sa to aj nepodarí, ešte sa nič neskončí.

Máme súpera dobre zanalyzovaného. V rozličných zápasoch ako tréner využívate obranu a útok rozdielne, myslím si, že Slováci nebudú napádať tak vysoko ako Španieli, a to nám umožní viac hrať našu hru. Kľúčové bude, aby sme sa k tomu dostali, pretože proti Španielsku to nešlo. V minulosti sme dokázali odohrať dobré zápasy v ofenzíve proti súperom, ktorí hrali viac v obrane," povedal 58-ročný tréner na online predzápasovej tlačovej konferencii.

Tréneri Švédska Janne Andersson (v úklone) a Španielska Luis Enrique.
Tréneri Švédska Janne Andersson (v úklone) a Španielska Luis Enrique. (Autor: TASR/AP)

Čo očakáva od Slovenska?

Pri otázke, aký priebeh súboja so Slovenskom očakáva, odpovedal:

"My budeme hrať ináč. Slovensko dodržiava svoju hru, vie meniť tempo hry, musíme si dávať pozor. Očakávam, že budú hrať viac zozadu a my budeme mať oveľa väčšie držanie lopty ako proti Španielsku.

Slováci majú dobré individuality a vedia to ukázať v rýchlych protiútokoch. K lídrom patria Marek Hamšík, Milan Škriniar či Ondrej Duda, no celé mužstvo má najmä kolektívny prejav a silný tímový duch."

Na ďalšiu otázku, či sa Švédi neboja kvalít slovenských hviezd Hamšíka so Škriniarom, odvetil rázne: "My sa nebojíme nikoho. Strach nie je to správne slovo. Máme k nim rešpekt ako ku hráčom, ale aj celému mužstvu."

Za švédsku kabínu sa pred kamery postavil stredopoliar Sebastian Larsson, ktorý sa vyjadril aj na margo slovenského kapitána Hamšíka.

Rekordér v počte štartov v slovenskej reprezentácii (127) pôsobil pred ME krátko v IFK Göteborg, aby sa rozohral pred finálovým turnajom:

"Vieme, že je hráč svetovej triedy. Dlhšie nehral, ja som ho v Göteborgu hrať nevidel. Pre Slovensko je jeden z najdôležitejších hráčov."

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Tréner Švédska vyzdvihol troch slovenských lídrov, verí vo víťazstvo