Tomášovi Deákovi sa v Moskve uspieť nepodarilo

Vladimír Bilohuščin|26. feb 2016 o 01:00

Veľmi smutná správa dorazila z akcie Fight Nights 44, kde sa predstavil popredný slovenský bojovník Tomáš Deák.

Na turnaji Fight Nights 44 v Moskve sa nedarilo slovenskému zástupcovi Tomášovi Deákovi, ktorý podľahol Yusup Saadulaevovi z Ruska.

Gala to bolo naozaj veľkolepé, už nástup borcov stál naozaj za to. Prvý do klietky vkročil náš reprezentant za prítomnosti skvelej svetelnej šou, ktorú doplnili aj diváci so zasvietenými mobilnými telefónmi. Sám Tomáš kráčal s lampášom v ruke. Nástup Saadulaeva nebol o nič horší, veď kto by nechcel kráčať do duelu pri speve vojenského zboru.

Do zápasu Tomáš vstupoval s jasnou taktikou, neurobiť zo začiatku chybu a súpera uťahať. A presne tomu chcel o päť rokov starší súper zabrániť.

Súboj začal obojstrannou výmenou v postoji, pričom náš reprezentant bol o niečo agresívnejší. Osudovým sa mu stal útok kombináciou úderov, ktorý Saadulaev zachytil a zaznamenal naozaj tvrdý takedown. Na zemi bol Rus ako ryba vo vode, veď je to šampión v niekoľkých graplingových a jiu-jitsu turnajoch. Postupne prešiel do side controlu (pozícia, v ktorej bojovník útočí z boku) a zachytil Tomášovu ruku, na ktorej začal pracovať a páčiť ju. Výsledkom bolo ukončenie zápasu submisiou kimura (páka za pomoci rotácie ruky).

Oficiálne štatistiky potvrdili koniec zápasu v prvom kole, v čase 47 sekúnd a veľmi krutá prehra pre nášho bojovníka, ktorý iba ťažko skrýval nesmierne sklamanie. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tomášovi Deákovi sa v Moskve uspieť nepodarilo