Gólová smršť i bitka zakončená objatím. Michalovce predviedli záver snov

Radosť Michaloviec po treťom góle.
Radosť Michaloviec po treťom góle. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|16. apr 2021 o 00:56

Popradský brankár sa mohol roztrhať.

MICHALOVCE. Ambície Popradčanov sa v záverečných minútach prvého semifinále Tipos extraligy na ľade Michaloviec zosypali ako domček z karát.

Dukla troma gólmi v rozpätí troch minút otočila vývoj stretnutia. Michalovčania sa tak ujali vedenia v sérii 1:0 na zápasy.

V posledných sekundách duelu sa strhla bitka medzi Jánom Ťavodom a Miroslavom Preisingerom. Obaja naraz zhodili rukavice a vymenili si zopár úderov. Víťazom šarvátky sa stal michalovský obranca Ťavoda.

O tom, že išlo o férový súboj svedčí aj menšie objatie, ktorým dali aktéri bodku za úvodným stretnutím východniarskej série.

V závere ich opustilo šťastie

Michalovčanov naštartoval k obratu gól Samuela Takáča. Ten nečakane vystrelil od mantinelu a puk skončil až za brankárom Vošvrdom.

„Bol to zbytočný gól. Zápas sme dovtedy mali pod kontrolou. Žiaľ nepremenili sme vyložené šance. V záverečných šiestich minútach nás opustilo šťastie,“ uviedol pre RTVS popradský tréner Peter Mikula.

O tom, či strelu mohol český gólman chytiť, nechcel Mikula špekulovať. „Musíme si to pozrieť na videu. Zdalo sa to na prvý pohľad ako lacnejší gól."

Valábik: Vošvrdu nechali vykúpať

Keď sa popradskí hokejisti za stavu 1:2 chystali na záverečný tlak, dostali smolný tretí gól, ktorí ich definitívne zlomil. 

Chaos v rozhodenej popradskej defenzíve využil útočník Dávid Šoltés.

Komentátori priameho prenosu konštatovali, že brankár Vošvrda sa mohol aj roztrhať, no gólu by nezabránil.

„Spoluhráči nechali svojho brankára úplne sa vykúpať,“ zhodnotil gólový moment hokejový expert Boris Valábik.

Michalovčania aj napriek nepriaznivému stavu celý zápas poctivo bránili a nehrnuli sa za každú cenu do útoku. Čakali na svoju šancu, ktorá napokon prišla.

„Dôležité bolo, že sme hrali trpezlivo. Bol to pre nás nádherný večer,“ vravel pre RTVS tréner Michaloviec Tomek Valtonen.

Fínsky kouč mohol byť spokojný aj s nasadením brankára Stanislava Škorvánka, ktorý má v tíme rolu dvojky. Zneškodnil 31 striel Popradčanov a zaznamenal úspešnosť zákrokov takmer 97 percent.

„Chytal spoľahlivo a podal veľmi dobrý výkon,“ uviedol Valtonen.

Druhý zápas série je na programe v piatok od 18.00 h v Michalovciach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Gólová smršť i bitka zakončená objatím. Michalovce predviedli záver snov