V lige dvojica zámorských mladíkov, slovinský obranca napokon posilní Poprad

Hokejisti Popradu na ilustračnom zábere.
Hokejisti Popradu na ilustračnom zábere. (Autor: TASR)
TASR|6. nov 2020 o 12:46

Posilu hlási aj Liptovský Mikuláš.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový obranca Branislav Pavúk sa stal novou akvizíciou extraligového MHk 32 Liptovský Mikuláš.

V tíme trénera Milana Jančušku už naopak nepokračujú Patrik Bečka, Adam Nechal a Kevin Gabor. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Pavúk bol v klube na skúške už v predsezónnom období, no vtedy sa ešte s Liptákmi nedohodol na zmluve. Ligovú premiéru v novom drese absolvuje už v piatkovom zápase proti Novým Zámkom.

V najvyššej slovenskej súťaži doteraz odohral celkovo 162 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 5 gólov a 9 asistencií.

Hosťovanie dvojice zámorských hráčov

Nového hráča predstavil aj HKM Zvolen, ktorý angažoval útočníka Adama Helewku. Pre 25-ročného Kanaďana pôjde o hosťovanie do začiatku kempu v zámorskej AHL.

"Adam je univerzálny útočník, ktorý je platný na poste centra aj krídla. Prezentuje sa dobrou celoplošnou hrou a je využiteľný v rôznych herných situáciách," povedal hráčsky skaut HKM Zvolen Patrik Ryba.

Helewku draftoval v roku 2015 klub San Jose Sharks zo 106. miesta, v NHL však doteraz nenastúpil. V ostatnej sezóne hral za Barys Nur-Sultan v KHL a neskôr zamieril do švédskeho Linköpingu.

Pred sezónou 2020/2021 podpísal zmluvu s klubom AHL Cleveland Monsters, ktorý je farmou Columbusu Blue Jackets. K rovnakému kroku sa odhodlal Američan Zach Jordan, ktorý bude najbližšie týždne hosťovať v maďarskom tíme DVTK Jegesmedvék Miškovec.

Poprad vystužil obranné rady

Na Slovensku bude pokračovať aj slovinsky obranca Jurij Repe.

V sezóne 2019/2020 pôsobil v Košiciach, kde v 44 zápasoch strelil päť gólov a pridal 12 asistencií. V lete tohto roka podpísal zmluvu s michalovskou Duklou, ale do prípravy s tímom nenastúpil.

Napokon sa dohodol s Popradom, pričom svoje rozhodnutie konzultoval aj s útočníkom Dávidom Skokanom, s ktorým spoločne pôsobili v Košiciach.

"Dávid mi volal a povedal mi o záujme Popradu. O pár dní mi telefonoval riaditeľ klubu pán Ľudovít Jurinyi a dohodli sme sa," povedal Repe, ktorý by mal premiéru v novom pôsobisku absolvovať počas budúceho týždňa.

"Chceli sme doplniť obranu o skúseného hráča. Som rád, že sme sa dohodli. Rokovania boli rýchle a korektné," doplnil Jurinyi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V lige dvojica zámorských mladíkov, slovinský obranca napokon posilní Poprad