Prečo sa Košiciam proti Popradu darí? Klhůfek s Lapšanským v tom majú jasno

Pavel Klhůfek má na konte už 30 gólov a zápasy proti Popradu si užíva.
Pavel Klhůfek má na konte už 30 gólov a zápasy proti Popradu si užíva. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|13. mar 2021 o 15:30

Radi by ich dostali do štvrťfinále.

KOŠICE. Hokejisti HK Poprad sú tri kolá pred koncom jedným z hlavných kandidátov na víťazstvo v základnej časti Tipos extraligy. 

Tímu trénera Petra Mikulu sa počas sezóny darí vyhýbať kolísavým výkonom a väčším zaváhaniam.

Popradskí hokejisti ešte neprehrali viac ako dve stretnutia za sebou. Jediným tímom, s ktorým majú negatívnu zápasovú bilanciu (dve víťazstvá a štyri prehry) je ich tradičný rival HC Košice.

„Nemyslím si, že Košičania pre nás predstavujú problém. Ak beriem do úvahy aj Kaufland Cup, odohrali sme s nimi sedem zápasov. Tri sme vyhrali my a štyri oni. O jeden zápas sú teda lepší,“ zamyslel sa popradský brankár Tomáš Vošvrda.

Vyhovuje im otvorený hokej

Oceliari bojujú o šiestu pozíciu, ktorá zaručuje priamy postup do play off. V posledných dvoch zápasoch dokázali poraziť tímy z čela tabuľky.

Michalovce zdolali na ich ľade 3:1 a doma si poradili s Popradom 5:2. Kamzíkom nastrieľali Košičania v tejto sezóne v extralige už 24 gólov, najviac spomedzi všetkých tímov.

„Je to pre nás jeden zo súperov, s ktorým sa nám hrá dobre. Asi nám viac sedia mužstvá, ktoré chcú hrať otvorený hokej, takpovediac hore – dole,“ uviedol košický útočník Adam Lapšanský.

Košickým hokejistom sa proti Popradu darí.
Košickým hokejistom sa proti Popradu darí. (Autor: TASR)

Druhý najlepší strelec ligy Pavel Klhůfek, ktorý má na konte už 30 gólov, kvituje formu svojho tímu.

„Chlapci predviedli aj v Michalovciach, kde som nehral ja ani Maťo Réway, vynikajúci výkon. Zvládli to fantasticky. Potvrdili sme to aj proti Popradu a dokázali sme, že naša forma k záveru základnej časti graduje,“ povedal Klhůfek.

Zo začiatku ich každý podceňoval

Ak by sa Košice stretli vo vyraďovacej fáze s Popradom, ktorý je ašpirantom na finále, boli by ich šance minimálne otvorené.

„Už neraz sme dokázali, že im vieme nastrieľať veľa gólov. Je pravda, že sa nám proti nim mimoriadne darí. Verím, že sa nám podarí dostať do prvej šestky a kiežby sme ich dostali vo štvrťfinále,“ vraví český hokejista.

Rodák zo Zlína prezradil, prečo sa Košiciam darí práve proti Popradu.

„Asi sa na nich dokážeme veľmi dobre namotivovať. Každý nás zo začiatku podceňoval. Teraz sme v pozícii, že nechceme skončiť na ôsmom mieste. Verím, že sa nám podarí dostať sa vyššie,“ naznačuje.

Klhůfek stráca na lídra kanonierov Marcela Haščáka šesť gólov, čo je pri forme popradského útočníka už takmer nedosiahnuteľná méta.

„Samozrejme, štatistiky si občas pozriem. Som rád, že sa mi strelecky darí a moje góly pomáhajú tímu k dobrým výsledkom,“ reaguje.

Zápasy Košíc s Popradom v základnej časti Tipos extraligy 2020/2021

1. decembra 2020, 8. kolo: Poprad - Košice 2:6 (0:5, 1:1, 1:0)

4.decembra 2020, 19. kolo: Košice - Poprad 5:6 pp (2:2, 1:0, 2:3, 0:1)

28.decembra 2020, 25. kolo: Poprad - Košice 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

6.januára 2021, 28. kolo: Košice - Poprad 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

31.januára 2021, 36. kolo: Poprad - Košice 3:4 (0:2, 3:2, 0:0)

12.marca 2021, 47. kolo: Košice - Poprad 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prečo sa Košiciam proti Popradu darí? Klhůfek s Lapšanským v tom majú jasno