Trenčín oslavoval postup, márne. Banskú Bystricu zachránil videorozhodca

Ivan Mriška|28. mar 2021 o 01:15

Podľa Borisa Valábika rozhodol správne.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Trenčína strelili v predĺžení gól na 2:1 a oslavovali postup do štvrťfinále play off. Radosť im však prekazil videorozhodca Ján Čavojský. Ten zásah Branislava Rehuša neuznal pre atak Olivera Okuliara na brankára Filipa Belányiho.

„Veľmi správne rozhodnutie. Viem, že to nebude mať veľa fanúšikov, logicky najmä z Trenčína, ale je to tak,“ hodnotil po zápase hokejový expdert RTVS Boris Valábik.

Trenčania avizovali, že Okuliara do brankára natlačil hráč Banskej Bystrice. Gól podľa nich teda platiť mal.

„Keď je medzi hráčmi kontakt, neznamená to, že je niekto okamžite natlačený. Je veľký rozdiel, keď sa súperovi snažíš znehybniť hokejku a keď posúvaš telo smerom do brankára. Som veľmi rád, že to bolo takto hodnotené, pretože nesprávne rozhodnutie by mohlo Banskú Bystricu poslať domov. Takto zostáva v hre,“ dodal Valábik.

(Autor: TASR)

Banskobystričania šancu využili a minútu pred koncom predĺženia rozhodol o ich výhre Crevier-Morin. Korigoval tak stav série hranej na tri víťazné zápasy na 2:1 pre Trenčín.

„Mal som možnosť vzhliadnuť video, náš hráč tam bol natlačený. Chvíľu sme už boli postupujúcim tímom, preto je to pre nás veľmi ťažké. Žiaľ, zaúradoval videorozhodca. Musíme to však prehrýzť a pripraviť sa na ďalší duel,“ pre RTVS povedal tréner Trenčína Ján Pardavý.

Podľa neho bolo ťažké pripraviť hráčov na ďalšie priebeh zápasu, ktorý už prakticky vyhrali. „Po takom euforickom stave je to vždy náročné. Musíme ísť ďalej,“ dodal.

Štvrtý zápas série je v nedeľu o 15:00 h.

„Som veľmi šťastný a hrdý na hráčov, že sme tento zápas vyhrali. Som si istý, že v nedeľu to bude ešte lepšie,“ uviedol tréner Banskej Bystrice Tuukka Poikonen.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Trenčín oslavoval postup, márne. Banskú Bystricu zachránil videorozhodca