V divokej tretine padlo až sedem gólov. Zvolen ani raz nezaváhal a je v semifinále

Hokejisti HKM Zvolen.
Hokejisti HKM Zvolen. (Autor: TASR)
TASR|7. apr 2021 o 17:50 (aktualizované 7. apr 2021 o 19:26)

Bondra pomohol Zvolenu troma asistenciami.

Tipos extraliga - štvrťfinále play off - 4. zápas

Nové Zámky - Zvolen 3:6 (0:1, 3:4, 0:1)

Góly: 24. Jurík (Rogoň), 26. Okoličány (Jurík), 39. Jurík (Okoličány, Holenda) - 12. Kelemen (Bondra), 23. Zuzin (z tr. strieľania), 25. Tibenský (McPherson, Bondra), 32. Nuutinen (McPherson, Viedenský), 37. McPherson (Puliš, Nuutinen), 56. Kelemen (Bondra, Mikúš)

Rozhodovali: Fridrich, Müllner - Crman, Gegáň, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, bez divákov

/konečný stav série: 0:4, Zvolen postúpil do semifinále/

Nové Zámky: Kiviaho - Hain, Västilä, Fereta, Holenda, Roman, Mikuš, Šeliga, Petrík - Števuliak, Doggett, Rogoň - Varga, Jurík, Okoličány - Majdan, Seppanen, Obdržálek - Zahradník, Ondrušek, Adrisík

Zvolen: Rahm - Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško - Kelemen, Mikúš, Bondra - Nuutinen, Puliš, McPherson - Stupka, Viedenský, Zuzin - Kolenič, Tibenský, Marcinek - Jedlička

NOVÉ ZÁMKY. Hokejisti HKM Zvolen si ako druhý tím zabezpečili postup do semifinále Kaufland play off Tipos extraligy.

Víťaz základnej časti vyhral v stredajšom štvrtom zápase štvrťfinále na ľade HC Mikron Nové Zámky 6:3 a v sérii triumfoval jednoznačne 4:0. Už predtým si postup zaistil HK Poprad.

Gólom a dvoma asistenciami sa pod víťazstvo Zvolena podpísal kanadsky útočník Allan McPherson, tri body pribudli aj na konto jeho spoluhráča Radovana Bondru (0+3) a domáceho Juraja Juríka (2+1).

V priebehu troch minút padli až štyri góly

Novozámčania v snahe predĺžiť si sezónu začali aktívne. Skóre však otvorili v 12. minúte Zvolenčania, keď Kelemen vypichol domácim puk na obrannej modrej a brejk dvoch na jedného s Bondrom sám gólovo zakončil.

V úvode druhej tretiny padli štyri góly v priebehu troch minút. Zvolen zvýšil svoj náskok v 23. minúte, keď po faule na unikajúceho Koleniča nariadili arbitri trestné strieľanie a Zuzin ho premenil - 0:2.

Už o 43 sekúnd neskôr vrátil domácim nádej Jurík, ktorý sa presadil pri vlastnom oslabení strelou do ľavého horného rohu Rahmovej bránky.

Tibenský potom prinavrátil hosťom vedenie o dva góly, no o ďalších 41 sekúnd si Hraško nešťastne zrazil prihrávku Okoličányho do vlastnej bránky a Nové Zámky znížili na 2:3.

Nové Zámky nevyužili tlak

Zvolen potom využil presilovku, ktorú hral najprv katastrofálne a takmer inkasoval. Presadil sa Nuutinen. Hostia pridali aj piaty zásah, po vyšachovaní obrany súpera zvýšil McPherson na 5:2.

Účet gólovej druhej časti uzavrel domáci Jurík, ktorý sa presadil druhýkrát v zápase.

Domáci sa v záverečnej tretine tlačili dopredu, no nenašli recept na dramatizáciu koncovky stretnutia. Naopak, definitívu na druhej strane priniesol gól Kelemena v 56. minúte na 6:3.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V divokej tretine padlo až sedem gólov. Zvolen ani raz nezaváhal a je v semifinále