Thiago strelil krásny gól, v 93. minúte rozhodol o výhre Bayernu

Thiago Alcantara (v strede) oslavuje svoj gól.
Thiago Alcantara (v strede) oslavuje svoj gól. (Autor: SITA/AP)
SITA|30. jan 2014 o 13:04

Exportný premiérový bundesligový gól Thiaga rozosmutnil domáci Stuttgart, ktorý v dohrávke siahal na prekvapenie.

STUTTGART. Len štvrťhodina hry delila futbalistov VfB Stuttgart od ukončenia bundesligovej série bez prehry v podaní Bayernu Mníchov, ktorá trvá po strede už 43 zápasov.

V dohrávke 17. kola najvyššej nemeckej súťaže vyhrávali zverenci trénera Thomasa Schneidera od 29. minúty zásluhou bosnianskeho kanoniera Vedada Ibiševiča.

Tesné vedenie 1:0 si udržali do 75. minúty Potom sa však po priamom kope Thiaga Alcantaru presadil striedajúci Peruánec Claudio Pizarro.

A keď sa už zdalo, že tímy si body podelia, čo by bola pre Bayern len tretia remíza v aktuálnom ligovom ročníku, šokoval väčšinu zo 60 449 divákov Thiago Alcantara.

V záverečných sekundách poslednej z troch avizovaných minút nadstaveného času exportným gólom rozhodol o triumfe Bayernu 2:1.

Na videu je vidno, ako si Thiago v 93. minúte vypýtal loptu od Rafinhu a strelil krásny gól:

Thiago: Toto je Bayern Mníchov

"Toto je Bayern Mníchov. Až do záverečného hvizdu sme sa pokúšali dosiahnuť víťazstvo. Stuttgart nám to dnes skomplikoval. Bol to šťastný okamih, že sa mi podarilo streliť taký prekrásny gól," povedal hrdina zápasu.

Pre španielskeho stredopoliara v službách Bavorov to bol premiérový bundesligový presný zásah a hneď aj kandidát na gól mesiaca.

Veľký smútok zavládol v stuttgartskom tábore. Hráči VfB v sobotu podľahli doma Mainzu 1:2 gólom z 87. minúty, teraz bol k nim osud aj vzhľadom na predvedený výkon ešte krutejší.

"Moji zverenci podali veľmi dobrý výkon, hrali kompaktne, obetavo bránili, pevne držali priestor a navyše sme si vypracovali aj príležitosti na skórovanie. Mužstvo si bod zaslúžilo," povedal tréner Stuttgartu Thomas Schneider.

"Tím VfB hral prvých 30 až 35 minút veľmi dobre. Jeho hráči boli agresívnejší, vyhrali viac osobných súbojov ako my. Bolo to neuveriteľné, že sme vďaka fantastickému gólu Thiaga v úplnom závere napokon zvíťazili," povedal tréner Bayernu Josep Guardiola.

Taký náskok ešte bundesliga nevidela

Taký náskok, aký má Bayern Mníchov po 18 kolách pred prenasledovateľmi, nemecká bundesliga ešte v dejinách nezažila.

Bavori demolujú všetkých, a tak je ich odstup po jedinom odohranom jarnom kole pred Leverkusenom rekordný 13-bodový.

Majú impozantné skóre 46:9 za 16 víťazstiev a dve remízy. Už v marci môžu oslavovať obhajobu titulu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Thiago strelil krásny gól, v 93. minúte rozhodol o výhre Bayernu