Tevez si na premiéru vo farbách ManU musí počkať

SITA|10. aug 2007 o 13:13

MANCHESTER 10. augusta (SITA, AFP) - Tréner Alex Ferguson sa musí zmieriť s faktom, že vo víkendovom úvode anglickej futbalovej Premier League v zostave úradujúceho majstra bude chýbať útočník Carlos ...

MANCHESTER 10. augusta (SITA, AFP) - Tréner Alex Ferguson sa musí zmieriť s faktom, že vo víkendovom úvode anglickej futbalovej Premier League v zostave úradujúceho majstra bude chýbať útočník Carlos Tevez. Prestup Argentínčana, ktorý sa v záverečnom kole vlaňajšieho ročníka najvyššej anglickej súťaže víťazným gólom postaral o prehru "červených diablov" na Old Trafforde a zachránil tak West Ham United medzi elitou, je stále predmetom preverovania národnej asociácie (FA) a vedenia Premier League. Prieťahy sú dôsledkom nevyjasnených záležitostí okolo práv na hráča, ktorý pred rokom prišiel ku "kladivárom" z brazílskeho Corinthians spolu s krajanom Javierom Mascheranom zmluvne zaviazaný angloiránskemu podnikateľovi Kiovi Joorabchianovi. "Zmluva s Carlosom stále nebola potvrdená, ale chápeme, že Premier League a FA chcú pozorne preskúmať každý jej detail. Ich dôslednosť nie je dôvodom na smútok, pretože keď už bude Tevez naším hráčom, budeme mať istotu, že naše práva nik nespochybní. Aj keby sa všetko stihlo vybaviť skôr, v nedeľu by asi nenastúpil. Oveľa pravdepodobnejší je jeho štart budúci víkend proti Manchestru City," povedal Ferguson a pochvaľoval si aj kondičný stav svojho nového zverenca.

Manchester United uzavrie v nedeľu o 17.00 SELČ program úvodného kola Premier League 2007/08 domácim stretnutím s Readingom.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tevez si na premiéru vo farbách ManU musí počkať