Tevez prišiel pre spory so City už o vyše 9 miliónov

TASR|25. jan 2012 o 16:42

Tevezov súčasný kontrakt je platný až do leta 2014, ale Argentínčan nehral za City už od 21. septembra, pričom momentálne sa nachádza vo svojej rodnej krajine.

MANCHESTER. Argentínsky futbalista Carlos Tevez prišiel pre spory a nezhody s anglickým klubom Manchester City na plate, pokutách a prémiách už o sumu 9,3 milióna libier (11,177.213 eur).

Tevez, ktorý sa stal v Manchestri verejným nepriateľom číslo jeden, nedostal týždenný plat vo výške 200.000 libier (240.370 eur) od konca novembra. Súčasne dostal pokutu 1,2 milióna libier (1,442.221 eur) za nevhodné správanie, keď sa odmietol vrátiť z Južnej Ameriky.

Medzitým predseda Manchestru City Chaldoon al-Mubarak kritizoval funkcionárov AC Miláno, že sa snažili získať podpis Teveza, aj keď odmietli ponuku. Tevez preferoval odchod do Milána, ale Al-Mubarak označil prístup viceprezidenta Adriana Gallianiho za neprofesionálny.

"Momentálne sa majú veci tak, AC Miláno nemá prednostné právo na Carlosa," cituje portál BBC Al-Mubaraka, ktorý je ochotný uvoľniť Tevez len za čiastku od 25 miliónov libier (30,046.271 eur) vyššie.

"Ak chce nejaký klub získať Teveza ešte v tomto prestupovom okne, tak by mal rešpektovať naše podmienky. Inter Miláno a Paríž Saint-Germain s nami diskutovali v dobrej viere, že sa transfer podarí. Je vždy pozitívne, keď máte skúsenosti s ľuďmi, ktorí sú profesionálmi," dodal Al-Mubarak.

Celá sága okolo Teveza, ktorý bol v minulej sezóne s 20 gólmi najlepším kanonierom anglickej Premiership, odštartovala po spore s trénerom "citizens" Robertom Mancinim. Dvadsaťsedemročný futbalista odmietol v septembri nastúpiť ako striedajúci hráč v zápase Ligy majstrov 2011/2012 proti Bayernu Mníchov.

Neskôr odcestoval do Južnej Ameriky a odmietol sa vrátiť, za čo prišiel o svoju šesťtýždňovú výplatu (1,2 mil. libier/1,442.221 eur). Táto finančná pokuta je momentálne ešte predmetom sťažnosti, ktorú prešetruje Premiership na podnet Teveza, ktorého výzvu riaditelia City Marty Edelman a Mohamed al-Mazrouei začiatkom januára odmietli.

Ešte pred "mníchovskou kauzou" dostal Tevez od Citizens prémiu 6 miliónov libier (7,211.105 eur) za lojalitu, že napriek svojmu záujmu zotrval v klube. Tevezov súčasný kontrakt je platný až do leta 2014, ale Argentínčan nehral za City už od 21. septembra, pričom momentálne sa nachádza vo svojej rodnej krajine.

"Carlos už povedal niekoľkokrát predtým, že peniaze nikdy neboli pre neho najväčšou motiváciou," uviedol Tevezov hovorca. "Dohodli sme sa s vedením Manchestru City na podmienkach vyplácania jeho platu po jeho návrate do Argentíny, na tom sa nič nezmenilo. Všetko, čo teraz Carlos chce je, aby čo najskôr začal hrať znovu futbal."

Tevez sa stal v Manchestri nežiaducou persónou. Priaznivcov Manchestru United si pohneval už v lete roku 2009, keď za 47 miliónov libier prestúpil práve k mestskému rivalovi. Vzhľadom na jeho správanie a vystupovanie však už s ním nepočítajú ani "citizens", ktorí ho však odmietajú uvoľniť na hosťovanie.

Nenávisť proti Tevezovi v Manchestri vygradovala pred posledným mestským derby, kedy pred štadiónom všetky dresy (City a United) s jeho menom šrotovali špeciálne upravené autá s kontajnermi v červenej a modrej farbe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tevez prišiel pre spory so City už o vyše 9 miliónov