Tevez by mal dostať celosvetový zákaz, tvrdí viceprezident FIFA

Carlos Tevez
Carlos Tevez (Autor: AP)
TASR|29. sep 2011 o 20:53

Šanca, že si futbalový útočník Carlos Tevez ešte niekedy oblečie dres Manchestru City je už takmer nulová, no Argentínčanovi hrozí dokonca celosvetový zákaz.

Šanca, že si futbalový útočník Carlos Tevez ešte niekedy oblečie dres anglického Manchestru City je už takmer nulová, no argentínskemu reprezentantovi hrozí dokonca celosvetový zákaz.

LONDÝN. Vo štvrtok prišiel s takýmto návrhom viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jim Boyce.

Tevez sa dostal do problémov po tom, čo odmietol nastúpiť ako náhradník na utorňajší zápas Ligy majstrov na pôde Bayernu Mníchov. Argentínčan tieto informácie dementoval s tým, že išlo o nedorozumenie, no tréner "Citizens" Roberto Mancini je neoblomný a vyhlásil, že útočník si obliekol dres klubu poslednýkrát. Vedenie klubu ho zatiaľ suspendovalo na dva týždne a celý incident vyšetruje.

Boyce však tvrdí, že pokiaľ sa potvrdí, že odmietol nastúpiť, mal by dostať celosvetový zákaz činnosti. "Myslím si, že to čo sa stalo je hrozné. Verím, že FIFA by mala mať tú moc, aby hráčovi zakázala aktívnu účasť vo futbale. Ak to naozaj spravil a Manchester City ho prepustí, nemyslím si, že by bolo správne, ak pôjde niekam inam a tam bude zarábať rovnaké peniaze," povedal Boyce.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tevez by mal dostať celosvetový zákaz, tvrdí viceprezident FIFA