Tenista Melzer: Nad Slovákmi vyhráme aj bezo mňa 3:1

Jürgen Melzer
Jürgen Melzer (Autor: SITA/AP)
SITA|28. mar 2014 o 10:53

Najlepší rakúsky tenista si myslí, že jeho krajania vyhrajú na našim tímom aj bez jeho pomoci.

VIEDEŇ. Jürgen Melzer verí, že aj bez jeho pomoci si daviscupový tím - rovnako ako pred štyrmi rokmi v Bad Gleichenbergu - poradí so Slovákmi.

"Tipujem, že zvíťazíme 3:1," povedal pre internetovú stránku národného zväzu ÖTV 32-ročný niekdajší člen Top 10 svetového rebríčka ATP.

Semifinalista parížskeho antukového grandslamového Roland Garros 2010 Melzer chýba v kádri prvý raz od sezóny 2001. "Rozhodovanie bolo veľmi, veľmi ťažké. Napokon som však prihliadol na to, čo je pre moju kariéru a rameno najlepšie," povedal manžel českej tenistky Ivety Benešovej.

Melzer v poslednom vzájomnom súboji Rakúšanov so Slovákmi bol najpodstatnejším aktérom: postaral sa o 2,5 bodu: "Slovenské družstvo sa odvtedy príliš nezmenilo. Nemajú ani personálie na to, aby nejako experimentovali."

Trojnásobný grandslamový šampión vo štvorhre Melzer ponúkol aj svoj podrobnejší pohľad na Slovákov: "Martin Kližan je ľavák s veľmi agresívnym forhendom, ktorým sa neustále skúša presadiť. Z bekhendovej strany vyznieva pomerne neortodoxne a náchylne k chybám. Je to trochu búrlivák a dokáže stratiť nervy. V Bad Gleichenbergu ešte bol mladý, aj momentálne však vie vybuchnúť. Dôležité proti nemu je udržať ho na bekhende a čo najviac vypojiť z hry forhend. Lukáš Lacko nie je práve majster sveta v trénovaní. Určite je to však nebezpečnejší hráč ako Kližan, a to najmä na zvolenom tvrdom povrchu. Servisom a forhendom zvláda veľmi dobre diktovať, pričom sa vyhýba prehnanému riziku. Pre mňa je to hráč, na ktorom bude stáť a padať tento zápas. Ak mu to pôjde, je - žiaľ pre nás - v stave dodať domácim dva body."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Tenista Melzer: Nad Slovákmi vyhráme aj bezo mňa 3:1