Molčanovi po prvej daviscupovej výhre odľahlo. Súper hral nezvyčajne

Alex Molčan.
Alex Molčan. (Autor: TASR)
Jana Sedláková|17. sep 2022 o 01:51

Slovensko a Rumunsko po prvom daviscupovom dni remizujú 1:1.

BRATISLAVA. Rebríčkové postavenie nehrá veľkú rolu, varoval pred daviscupovým duelom Slovenska s Rumunskom kapitán Tibor Tóth.

A to sa aj potvrdilo. Nobert Gombos je ako slovenská dvojka a v rebríčku ATP na 99. mieste. Jeho súper Nicholas David Ionel je 283. Má iba devätnásť rokov.

Práve oni dvaja otvárali celé stretnutie. Gombos pripomínal, že Ionel tento rok zdolal Chorváta Bornu Čoriča, ktorý vyhral o mesiac neskôr prestížny turnaj v Cincinnati.

Mladý Rumun zažil svoju premiéru v Davisovom pohári a hneď bol národná jednotka. A po setoch 6:7(4), 7:5, 6:4 zdolal slovenskú dvojku.

Keby Gombos využil šance...

Gombos pritom vletel do zápasu brejkom a zakrátko viedol 2:0. "Začal som celkom fajn. Škoda, že ma brejkol späť a prvý set sa rozhodoval v tajbrejku," hovoril sklamaný Gombos.

Bojoval 3 hodiny a 14 minút. Mladý Rumun vybehol na Gombosa prakticky bezchybnou hrou. Síce netriafal víťazné údery, ale hýbal sa veľmi kvalitne.

"Kapitán mi hovoril, že s ním môžem hrať donekonečna. Za celý zápas dal asi tri víťazné údery, ale výmeny boli veľmi dlhé," hodnotil Gombos.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Molčanovi po prvej daviscupovej výhre odľahlo. Súper hral nezvyčajne