Francúzi nepustia na olympiádu tenistu, ktorý rád prehráva

Benoit Paire.
Benoit Paire. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|24. apr 2021 o 14:30

Chcem čo najskôr vypadnúť, vraví Benoit Paire.

BRATISLAVA. V posledných mesiacoch na kurtoch nezaujal práve svojimi výkonmi, ale skôr nezáujmom a kritizovaním opatrení proti šíreniu koronavírusu. Na kurte sa nesprával vzorovo.

Francúzsky tenista Benoit Paire je síce 35. hráčom v rebríčku ATP, ale v tomto roku vyhral jediný zápas z desiatich.

V marci počas turnaja v Buenos Aires pri prehre s Franciscom Ceruom dostal trestný bod za to, že pľul a hrešil. Záver zápasu úmyselne vypustil. Ani sa nesnažil súpera zdolať, ale loptičku priamo z podania strieľal do siete alebo do autu. Zámerne robil dvojchyby.

Poslednú loptičku dokonca poslal do kurtu v čase, keď na ňom bol jeden z podávačov.

Minulý týždeň po vypadnutí v prvom kole na turnaji v Avignone uviedol, že na dvorci bez divákov sa cítil ako na cintoríne.

„Tenis nie je pre mňa priorita. Chcem sa, čo najskôr dostať z turnajovej bubliny. Je lepšie, čo najskôr vypadnúť a užiť si pár dní voľna pred ďalším turnajom. Dúfam, že si oddýchnem pár dní na pláži,“ hovoril Paire pre L'Equipe.

Priznal, že na kurte sa necíti šťastný, vôbec netrénuje a prepustil všetkých ľudí, s ktorými pracoval – trénerov aj fyzioterapeuta.

Francúzska tenisová federácia teraz Paireho vyradila z prípadnej olympijskej nominácie.

„Jeho mimoriadne nevhodné správanie od začiatku tohto roku podkopáva hodnoty športu, imidž tenisu a je nezlúčiteľné s olympijskými hodnotami,“ uviedol v tlačovej správe prezident Francúzskej federácie Gille Moretton.

Paire je pritom v rebríčku štvrtým najlepším francúzskym hráčom. No tesne pred ním je dvojica Adrian Mannarino a Ugo Humbert. Mal teda reálnu šancu na turnaji v Tokiu si zahrať.

Paire viedol búrlivý život už dávnejšie. Napríklad počas olympijských hier v Riu ho vyradili Francúzi tímu pre to, že trávil priveľa času mimo olympijskej dediny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Francúzi nepustia na olympiádu tenistu, ktorý rád prehráva