Davisov pohár bude mať nový formát, organizátori chcú zachovať tradičné prvky

Novak Djokovič a Filip Krajnovič počas Davisovho pohára 2021.
Novak Djokovič a Filip Krajnovič počas Davisovho pohára 2021. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. feb 2022 o 18:36

O miestenku v septembrovej skupinovej časti budú čoskoro bojovať aj Slováci.

BRATISLAVA. Organizátori tenisového Davisovho pohára mužov pristúpili k úprave formátu súťaže.

Ako vo štvrtok informovala Medzinárodná tenisová federácia (ITF) na svojom webe, skupinová časť finálového turnaja sa uskutoční už v septembri v štyroch rôznych lokalitách, ktoré ITF zverejní v marci.

Vyraďovacia časť DP sa potom uskutoční od 23. do 27. novembra. ITF sa pre zmenu rozhodla na základe spätnej väzby od od hráčov a kapitánov jednotlivých tímov. Cieľom je znížiť tlak na časový rozpis podujatia.

"Sme odhodlaní zachovať tradičné prvky a atmosféru, vďaka ktorým je Davisov pohár taký jedinečný. Zároveň si uvedomujeme, že musíme zostať flexibilní voči potrebám národov, hráčov, fanúšikov a hry ako celku.

Sme hrdí na to, čo sme dosiahli s počiatočnými zmenami vo formáte finále Davisovho pohára za posledných pár rokov. Aj naďalej sme odhodlaní pokračovať v rozvoji súťaže v prospech všetkých zúčastnených," uviedol prezident ITF David Haggerty, jeho slová prineisol oficiálny web Slovenského tenisového zväzu.

V jeseni 2021 sa skupinová časť finálového turnaja v troch mestách, vyvrcholenie podujatia hostilo len jedno z nich - španielsky Madrid.

O miestenku v septembrovej skupinovej časti budú čoskoro bojovať aj Slováci, ktorí 4. a 5. marca hostia Talianov. Víťaz tohto duelu postúpi medzi 16 najlepších tímov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Davisov pohár bude mať nový formát, organizátori chcú zachovať tradičné prvky