Prešovčania potrebovali proti Macedóncom na víťazstvo aj sebavedomie

Tatran Prešov zaznamenal doma prekvapivé víťazstvo.
Tatran Prešov zaznamenal doma prekvapivé víťazstvo. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet, TASR|4. apr 2021 o 13:27

Veria si aj proti Záhrebu.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v sobotňajšom zápase 6. kola A-skupiny SEHA ligy na domácej palubovke nad macedónskym tímom Eurofarm Pelister 32:28.

Tatran je so šiestimi bodmi na tretej priečke.

„Myslím, že sme odohrali dobrý zápas proti veľmi dobrému súperovi. Nedarilo sa nám brániť pivota, ktorý je nízky a silný. Ale ak mám hodnotiť celkovo, myslím, že sme podali dobrý výkon,“ uviedol pre klubový web tréner Prešovčanov Slavko Goluža.

Najlepšími strelcami v prešovskom tíme boli Pedro Pacheco a Oliver Rábek. Obaja zaznamenali sedem gólov.

„Súper zhruba štvrťhodinu pred koncom vyrovnal, ale boli sme sebavedomí a proti kvalitnému tímu sme ukázali, ako veľmi chceme vyhrať. V domácom prostredí sme toto víťazstvo potrebovali,“ povedal Pacheco.

Posledný duel skupinovej fázy čaká hráčov Tatrana vo štvrtok 15. apríla o 17.00 hod., keď opäť na domácej palubovke privítajú chorvátsky tím PPD Záhreb.

Ešte predtým odohrajú zverenci trénera Golužu dva zápasy semifinálovej série Niké handball extraligy proti HK Košice.

„Teraz sa pokúsime uspieť aj proti Záhrebu a dobre sa pripraviť na play-off, nech už bude našim súperom ktokoľvek,“ uviedol pivot Tatrana Roman Carapkin.

Tatran Prešov - Eurofarm Pelister 32:28 (16:14)

Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Čupryna Rábek 7/2, Santos 4, Pacheco 7, Fech, Linhares 2, Rečičár 4, Kravčák, Michalka, Grzentič 1, Hernandez 4, Carapkin 3 - najviac gólov Pelisteru: Perič 10/3, Mandalinič 7/1, Gradžan 4, 7 m hody: 3/2 5/4, vylúčenia: 2:5.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešovčania potrebovali proti Macedóncom na víťazstvo aj sebavedomie