Washington uspel aj v druhom konferenčnom finále, Slováci šancu nedostali

Hokejisti Washingtonu sa radujú po jednom z gólov.
Hokejisti Washingtonu sa radujú po jednom z gólov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. máj 2018 o 06:20

Tampa Bay doma neuspela ani v jednom z dvoch stretnutí.

NEW YORK. Ruský útočník Washingtonu Jevgenij Kuznecov prispel tromi bodmi za gól a dve asistencie k triumfu Capitals nad hokejistami domácej Tampy Bay 6:2 v druhom stretnutí 3. kola play off Východnej konferencie NHL. Rovnakú bilanciu dosiahol aj center víťazného tímu Lars Eller.

Slovenský brankár Peter Budaj a ani jeho krajan Erik Černák šancu v zostave domáceho tímu nedostali.

Washington v konferenčnom finále vedie už 2:0, a to hral oba zápasy na ľade súpera. "Je to výborné, ale ešte stále nie je koniec," upozornil kapitán hostí Alexander Ovečkin podľa nhl.com.

Pozrite si najlepšie momentky z 2. konferenčného finále Tampa Bay - Washington: fotogaléria

14.5.2018

"Vrátime sa na domáci ľad a budeme sa snažiť pokračovať v týchto výkonoch a uspieť aj v ďalšom zápase. Bude to náročné, pretože súper disponuje kvalitnými hráčmi. Musíme hrať ako dosiaľ a nič im nedarovať," dodal.

Capitals mali výborný vstup do zápasu, už po 28 sekundách sa presadil Tom Wilson. Tampa však do 11. minúty otočila zásahmi Braydena Pointa a Stevena Stamkosa v presilových hrách.

Od druhej tretiny už bol zápas jasne v réžii hráčov Washingtonu. V druhom dejstve súperovi nasúkali tri góly, v tretej časti skórovali ešte dvakrát.

"V týchto dvoch zápasoch sme hrali pomaly a neisto. Našich 113 bodov, ktoré sme získali v základnej časti, sme nedosiahli takouto hrou. Ani sme ňou neprešli cez prvé dve kolá play off. Tento spôsob nám priniesol akurát dve prehry na úvod tejto série," hneval sa domáci kouč Jon Cooper.

Séria sa sťahuje do Washingtonu, tretí súboj je na programe v utorok 15. mája.

NHL 2017/2018 - Východná konferencia, finále:

Tampa Bay - Washington 2:6 (2:1, 0:3, 0:2)

Góly: 8. B. Point (Stamkos, Hedman), 11. Stamkos (Kučerov, B. Point) - 1. T. Wilson (Niskanen, Kuznecov), 23. Smith-Pelly (Chiasson, Carlson), 39. Eller (J. Vrána), 40. Kuznecov (Ovečkin, Eller), 44. Ovečkin (Kuznecov, T. Wilson), 53. Connolly (Eller, Carlson)

/stav série - 0:2/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Washington uspel aj v druhom konferenčnom finále, Slováci šancu nedostali