Švédov možno posilnia bratia Sedinovci

Henrik Sedin
Henrik Sedin (Autor: SITA/AP)
SITA|8. máj 2013 o 12:45

Vedenie švédskej výpravy zvažuje aj účasť obrancu Alexa Edlera.

ŠTOKHOLM. Švédsku hokejovú reprezentáciu na MS v Štokholme možno po vypadnutí Vancouvru v bojoch o Stanleyho pohár posilnia bratia Daniel a Henrik Sedinovci. Obom sa skončila po utorkovej prehre so San Jose klubová sezóna a predbežne prisľúbili účasť na šampionáte.

"Ešte sa o tom musíme porozprávať. Skontaktujeme sa so švédskym realizačným tímom a nebudeme túto otázku riešiť cez médiá," povedal pre Aftonbladet Henrik Sedin.

Dvojičky by boli pre tím Tre Kronor na svetovom šampionáte cennými posilami. Vedenie švédskej výpravy zvažuje aj účasť obrancu Alexa Edlera.

"Zatiaľ nemáme od Sedinovcov nijakú konkrétnu správu. Po zápase v San Jose sa presunuli do Vancouvru a išli spať. Budeme ich kontaktovať neskôr,“ uviedol pre Aftonbladet manažér švédskej reprezentácie Tommy Boustedt.

O výhre 4:3 rozhodli hráči San Jose vo štvrtom stretnutí série v predĺžení pri vylúčení Daniela Sedina. Trest za narazenie bol pre Švéda veľmi prísny. Za protesty mu rozhodcovia udelili aj desaťminútový osobný trest. Daniel Sedin od zlosti zlomil hokejku o mantinel.

"Nevidel som ešte opakovaný záznam a nemôžem to posúdiť. Spontánne som však cítil, že to bola v predĺžení tvrdá sankcia,“ myslí si Henrik Sedin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Švédov možno posilnia bratia Sedinovci