Svatoš má slabší rozbeh do sezóny, hlavu však nevešia

TASR|29. okt 2008 o 10:01

Nová sezóna sa pre slovenského krídelníka Mareka Svatoša po operácii kolena nezačala ideálne.

Calgary. Po ôsmich zápasoch má kanonier, od ktorého jeho tím Colorado Avalanche očakáva viac gólov, na konte len jediný presný zásah a tri asistencie.

"No, jednoznačne by to mohlo byť aj lepšie. Veci vždy môže ísť aj lepšie, ako sú v danej chvíli," nechcelo sa Svatošovi do rozhovoru po prehratom zápase v Calgary (0:3), kde podobne ako jeho spoluhráči obišiel bodovo naprázdno. "Bolo by už konečne dobré dať jeden-dva góly a naštartovať sa. Fyzicky sa cítim zo zápasu na zápas lepšie, nohy ma poslúchajú oveľa viac. Už len sa dostať do viacerých šancí a upratať viac pukov do bránky," zamýšľal sa pre Denver Post nad svojou aktuálnou streleckou formou rodák z Košíc.

Autor 32 gólov z premiérovej sezóny 2005/06 hrá momentálne v treťom útoku po boku Tylera Arnasona a Davida Jonesa. V utorok v divíznom derby sa postarali len o 3 z 22 striel, Svatoš nemal ani jeden pokus smerom na Miiku Kiprusoffa. "Bol to veľmi ťažký zápas, vždy na nás tu v Calgary hrajú takto tvrdo. Osobne si myslím, že už viem čoraz lepšie čítať hru spoluhráčov z útoku a vieme si vytvoriť si aj viac príležitostí ako prednedávnom. Musíme sa snažiť asi naďalej, byť trpezliví a naša práca bude odmenená," prejavil pozitívne myslenie smerom k ďalším zápasom jeden z dvojice Slovákov na súpiske "lavín" v sezóne 2008/09.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Svatoš má slabší rozbeh do sezóny, hlavu však nevešia