Súrodenci Reitmayerovci sa rozdelili

Ivana Reitmayerová
Ivana Reitmayerová (Autor: SITA)
Sportnet|8. sep 2011 o 22:55

Na Nepelovom memoriáli by sa po ročnej pauze mala vrátiť na ľad olympionička Ivana Reitmayerová.

BRATISLAVA. Slovenská krasokorčuliarska jednotka Ivana Reitmayerová dostala od zväzu nôž na krk. Koncom mesiaca musí štartovať v Bratislave na Nepelovom memoriáli, ktorý pred tromi rokmi vyhrala.

Po hviezdnej zime 2008 – 2009, keď v sedemnástich rokoch senzačne skončila jedenásta na európskom šampionáte, jej olympijský rok 2010 nevyšiel: vo Vancouvri bola na 28. a na MS v Turíne na 25. mieste. Odvtedy Reitmayerová na vážnej súťaži nejazdila.

Ivana na Islande, Peter v Čechách

Na Reitmayerovú doľahla postpubertálna kríza, u krasokorčuliarok v jej veku bežná: prejavuje sa poklesom skokanských schopností.

Trénerská rada zväzu odporučila znížiť vysokú tréningovú záťaž, ktorou je jej mama trénerka chýrna. Ivana sa už druhý rok pripravuje po jej boku v islandskom Akureyri. V akom je momentálne stave, nevedno, jej mobil je nedostupný a na naše e-mailové otázky neodpovedala. Podľa šéfky organizačného výboru memoriálu Zuzany Jánošovej však potvrdila prílet do Bratislavy na 26. septembra.

Ivanin mladší brat, majster Slovenska 2009 a 2010, ktorý mal tiež ročný výpadok, už s ňou netrénuje. Osemnásťročný Peter sa od polovice augusta pripravuje v Brne v tréningovej skupine Petra Starca. Jej lídrom je Michal Březina, štvrtý na posledných dvoch majstrovstvách sveta.

„Mužská ruka mu pomôže,“ nádeja sa predsedníčka zväzu Mária Hrachovcová. Reitmayer sa v tejto sezóne sústredí na juniorské súťaže, prvú juniorskú Grand Prix absolvuje budúci týždeň v Gdansku. Na Nepelovom memoriáli bude Slovensko reprezentovať Jakub Štrobl.

Enormný záujem o memoriál

„Som nadšená enormným záujmom vo svete o jeho 19. ročník,“ vraví aj v 85 rokoch čulá Hilda Múdra, bývalá trénerka slovenského športovca storočia. Na Nepelovom štadióne sa 29. 9. – 1. 10. zíde rekordná účasť z 28 krajín: 26 mužov, 27 žien, 9 dvojíc a 17 tanečných párov.

Bratislava uvidí českého majstra Európy 2008 Tomáša Vernera aj ďalších dvoch medailistov ME: Taliana Samuela Contestiho a Belgičana Van der Perrena. S víťazom memoriálu spred štyroch rokov príde aj jeho britská manželka Jenna McCorkellová, na MS 2008 ôsma.

Rusko avizuje 15-ročnú juniorskú svetovú šampiónku Adelinu Šotnikovovú a dve skvelé športové dvojice: strieborných medailistov májových MS Tatianu Volosožarovú a Maksima Traňkova a víťazov juniorských MS 2009 Ľubov Iľjušenkinovú a Nodariho Maisuradzeho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Súrodenci Reitmayerovci sa rozdelili