18. deň na EURO: Nepresvedčivé Francúzsko zachránil vlastný gól. Ronaldo plakal, neskutočný Diogo Costa

Diogo Costa chytá veľkú šancu Slovinska.
Fotogaléria (41)
Diogo Costa chytá veľkú šancu Slovinska. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|2. júl 2024 o 00:25

Ivan Schranz je stále medzi najlepšími strelcami.

BRATISLAVA. O výbornej generácii Belgicka sa veľa hovorilo. Tretí tím v rebríčku FIFA však na EURO 2024 opäť výsledkovo nepresvedčil.

S turnajom sa lúči po prehre s Francúzskom 0:1. O výhre Francúzov rozhodol vlastný gól Jana Vertonghena. Celkovo to bol už deviaty vlastný gól na turnaji.

„Diabli idú domov. Nepresvedčivé Francúzsko oslavuje po neskorom vlastnom góle,“ píše belgický denník voetbalnieuws.be. „Vyradení po krutom scenári,“ dodáva rtbf.be

Tedesco: Slovensko sme vytiahli

Francúzi a Belgičania hrali na európskom šampionáte proti sebe po štyridsiatich rokoch. Zatiaľ čo Francúzi sú ovenčení viacerými trofejami, Belgicko na výrazný úspech stále čaká.

Belgičania nikdy nevyhrali majstrovstvá Európy ani sveta. V roku 1980 si zahrali vo finále EURO, v ktorom však podľahli Západnému Nemecku 1:2.

„Hodinu po konečnom hvizde a inkasovaní neskorého vlastného gólu je ťažko analyzovať. Všetko si rozoberieme a uvidíme o pár týždňov,“ neskrýval sklamanie tréner Belgicka Domenico Tedesco.

Belgicko začalo turnaj nečakanou prehrou so Slovenskom. V skupine získalo len štyri body a postúpilo až z druhého miesta.

„Slovensko a Rumunsko sme vytiahli vysoko. Hráči mali dnes na srdci, že ak pustia jeden gól, vypadnú. A to nás dostalo,“ dodal.

Hviezdny útočník Romelu Lukaku strelil na turnaji tri góly. Ani jeden neplatil, neuznal ich systém VAR. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo Belgičania na EURO 2024 končia.

„Po tom, čo predviedol, ide domov bez gólu. Nepovedal by som to. Škoda…,“ krútil hlavou Tedesco.

Fotogaléria zo zápasu Francúzsko - Belgicko v osemfinále EURO 2024

Za očakávaniami zostal aj elitný stredopoliar Manchestru City.

„Snažil som sa urobiť všetko, čo som mohol. Hral som v defenzívnejšom postavení a robil som všetko, čo sa dalo, aby som pomohol tímu.

Je škoda, že som nedokázal dokončiť svoju šancu. Hoci sme nepatrili medzi favoritov, v zápase so Slovenskom sme sklamali. A to nás stálo turnaj,“ vravel Kevin De Bruyne.

„Mali sme plán, ktorý sme celkom dobre realizovali. Vedeli sme, že Francúzi budú viac na lopte. Aj my sme však mali svoje momenty, i keď ich nebolo veľa. Mali sme byť viac nebezpeční,“ dodal.

Deschamps: Nepadli sme do pasce

Zápas Belgicka s Francúzskom nepriniesol žiadne ofenzívne divadlo. Rozhodli detaily.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»18. deň na EURO: Nepresvedčivé Francúzsko zachránil vlastný gól. Ronaldo plakal, neskutočný Diogo Costa