Štvorbodový Tomáš Jurčo v drese Saint John Sea Dogs

SITA|26. jan 2010 o 12:27

Vynikajúcim výkonom sa v nedeľňajšom zápase zámorskej juniorskej súťaže QMJHL medzi Gatineau Olympiques a Saint John Sea Dogs prezentoval v drese hostí slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo.

SAINT JOHN.

Stále iba 17-ročný talentovaný krídelník si vo víťaznom súboji (8:0) pripísal na svoje konto štyri kanadské body za dva góly a rovnaký počet asistencií. Jurčove chvíle v spomenutom stretnutí prišli najprv v úvode druhého dejstva, keď dosiahol 3. a 4. presný zásah svojho mužstva, obe jeho gólové prihrávky našli adresátov v tretej dvadsaťminútovke.

Tím slovenského hokejistu, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu duelu, dosiahol už štyridsiate víťazstvo v aktuálnej sezóne a neohrozene kraľuje na čele celej súťaže s jedenásťbodovým náskokom pred Monctonom. Odchovanec košického hokeja a slovenský mládežnícky reprezentant odohral v tomto súťažnom ročníku za Saint John už 45 duelov s bilanciou 17 gólov a 14 asistencií.

V minulom týždni nazbieral v troch dueloch 6 kanadských bodov (3 góly a 3 asistencie). Aj napriek tomu sa Jurčo nestal hráčom týždňa v QMJHL, toto ocenenie získal Matthew Brenton z tímu Montreal Juniors, ktorý mal rovnako ako slovenský útočník bilanciu 3 góly a 3 asistencie. Tomáš Jurčo je bratom slovenskej hokejovej reprezentantky, čoskoro olympioničky Petry Jurčovej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»QMJHL»Štvorbodový Tomáš Jurčo v drese Saint John Sea Dogs