Štrbák má problémy so zámorskými klziskami

TASR|16. feb 2010 o 10:58

Slovenský hokejový obranca Martin Štrbák si stále nevie zvyknúť na zámorské klziská.

VANCOUVER. "Skalný" reprezentant si v NHL a AHL odkrútil jednu sezónu pred šiestimi rokmi, odvtedy však pôsobil výlučne v európskych mužstvách.

"Je to obrovský rozdiel. Zvykám si pomaličky, prvé tréningy boli neskutočne ťažké, zorientovať sa, napriek tomu, že som tu už hral, je zložité. Všetko je akési menšie, užšie - úplne iné. Každým tréningom sa ale blížime k želateľnému 'spracovaniu' tunajších podmienok," vnímal zmenu parametrov ľadovej plochy v rozhovore pre TASR Štrbák, ktorý sa do zámoria vydal po volaní kormidelníka Jána Filca uprostred vydarenej sezóny. S 32 bodmi z 51 zápasov je hráč MVD Tver tretím najproduktívnejším obrancom celej KHL.

Zlatý hrdina z Filcovho tímu z MS 2002 v Švédsku si ale na nového kolegu v obrane zvykať nebude musieť. Tréner Filc už avizoval v rozhovoroch s ním i s Ľubomírom Višňovským, že dlhodobo spoľahlivú a vhodne sa navzájom dopĺňajúcu dvojicu deliť mieniť nehodlá ani pre tento olympijský turnaj.

V tomto duchu absolvovali obaja aj pondelkový vancouverský tréning v hale Canada Hockey Place. "Všetko nasvedčovalo tomuto scenáru aj počas tohto prvého 'veľkého' tréningu. Hrávali sme v minulosti dosť spolu, tréneri asi vychádzali z tohto," komentoval pokračovanie plodnej spolupráce obranca, ktorý v prípade slovenskej finálovej účasti (ale iba za predpokladu štvrťfinálovej kvalifikačnej predohry) prekoná rekord Ľubomíra Sekeráša v počte reprezentačných štartov (152).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijsk黊trbák má problémy so zámorskými klziskami