Stoch si nevie vynachváliť prestup do Fenerbahce Istanbul

Miroslav Stoch na tréningu reprezentácie.
Miroslav Stoch na tréningu reprezentácie. (Autor: SITA)
SITA|26. júl 2010 o 12:43

Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch je veľmi spokojný vo svojom novom pôsobisku, ktorým je turecký klub Fenerbahce Istanbul.

ISTANBUL. A nielen to, učarovalo mu aj samotné mesto, ktoré prvýkrát na vlastné oči videl len pred pár dňami.

Najväčšie mesto "krajiny polmesiaca", ktoré spája európsky a ázijský kontinent, je úplne odlišné ako predchádzajúce dve pôsobiská nitrianskeho odchovanca, ktorými boli holandský FC Twente a anglická Chelsea.

"Do Istanbulu sme cestovali cez most spájajúci Európu s Áziou. Aj z neho máte krásny výhľad na mesto," opísal svoje dojmy 20-ročný krídelník Stoch pre svoju oficiálnu internetovú stránku. Toho čaká v porovnaní s minulosťou ďalšia zmena, keďže v Turecku bude bývať v dome a nie v byte ako v Enschede či predtým v Londýne.

"Zatiaľ bývam v hoteli, ale práve v pondelok idem popozerať niekoľko vybraných miest. Pravdepodobne ma čaká zmena, už nebudem bývať v byte, ako v Anglicku či Holandsku, ale v dome," pokračoval technicky disponovaný krídelník, ktorého čaká súťažná premiéra v novom drese v stredu 28. júla.

Fenerbahce odohrá prvý zápas 3. predkola Ligy majstrov 2010/2011 na ihrisku švajčiarskeho vicemajstra Young Boys Bern od 20.15 h. "Cestujeme tam v utorok ráno. Mužstvo je kompletné, nemáme žiadne zranenia, a to je najdôležitejšie. Jednoznačne chceme postúpiť ďalej," naznačil ambície 26-násobného tureckého šampióna Miroslav Stoch, ktorému v krajine polmesiaca počas prvých dní robil spoločnosť jeho agent Milan Lednický a reprezentačný spoluhráč Filip Hološko pôsobiaci v Besiktasi Istanbul.

"Je to krásne mesto a navyše veľmi veľké, takže stále je čo pozerať. V lete je tu krásne počasie, dá sa ísť k moru, čo je veľká výhoda. Verím, že sa tu rýchlo udomácnim, ale z toho, čo som zatiaľ videl, mám len tie najlepšie pocity," uzavrel "Miňo" Stoch.

Nachádzate sa tu:
Domov