Slzy biatlonistky Remeňovej: Neviem, čo som tu robila, prečo takto strieľam

Zuzana Remeňová počas MS v biatlone 2024 v Novom Meste na Morave.
Zuzana Remeňová počas MS v biatlone 2024 v Novom Meste na Morave. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|17. feb 2024 o 17:20

Slovenská štafeta žien nedokončila preteky na MS v biatlone 2024.

NOVE MESTO NA MORAVE. Rozlúčka slovenských biatlonistiek na majstrovstvách sveta v Novom Meste na Morave mala trpkú príchuť. Na treťom úseku boli stiahnuté z trate a obsadili dvadsiate miesto.

„S mojim vystúpením na majstrovstvách sveta nie som spokojná. Počítala som s lepšími výsledkami. Pevne som verila, že v štafete podám iný a lepší výsledok. 

Je to z mojej strany určité sklamanie. Nechcem sa však vzdať. Do konca sezóny ešte musím zabojovať. Nie je všetko stratené,“ uviedla v mix zóne líderka ženskej štafety Anastasia Kuzminová. 

Streľba pod tlakom

Na strelnici sa točil vietor a biatlonistky bojovali s náročnými podmienkami. Za Slovensko vyštartovala na prvom úseku Zuzana Remeňová. 

Dvadsaťtriročná rodáčka z Dolného Kubína však nenadviazala na streľbu z tréningu a okamžite poslala štafetu na dva trestné okruhy. Na vedúcu Francúzku mala manko minútu a pol. 

„Zuzka si komplikuje streľbu dlhšími a precíznejšími ranami. Narastal tlak. To sme videli dnes na strelnici. Bolo to vyvrcholenie celej situácie.

Nedokázala sa v podobnom vetre, ako mala pri nástreloch, upokojiť, aby rany dokázala sklopiť,“ opísal situáciu jej tréner Peter Kazár. 

Remeňová na druhej streľbe potrebovala iba jedno dobíjanie, ale strata bola aj naďalej priepastná. 

„Ťažko sa mi to hodnotí, keď som už na prvej streľbe v ľahu urobila dve chyby. Toto je tímová zodpovednosť a keď pokazíte hneď prvú položku, už sa to ťažko dobieha na ďalších pozíciách,“ uviedla sklamaná biatlonistka. 

Vietor nebol kamarát

Kuzminová si štafetu prebrala na predposlednom mieste. 

„To, že Zuzka chybovala som brala v poriadku. Dnes bol na strelnici vietor, ktorý prekvapil nielen náš tím, ale aj najlepšie pretekárky so slušnou streľbou, ktoré vedia triafať. Nie je to iba o streľbe, ale o mierení. Vietor nebol silný nárazový, ale točil sa a biatlonistky potrápil. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Slzy biatlonistky Remeňovej: Neviem, čo som tu robila, prečo takto strieľam