Štadión Ondreja Nepelu skolaudovali

(Autor: tasr)
Jozef Kotris|12. apr 2011 o 17:48

Na zimáku v hlavnom meste je pracovný ruch, zariaďujú sa posledné detaily. Kolaudačné rozhodnutie čoskoro vstúpi do platnosti.

BRATISLAVA. Zimný štadión Ondreja Nepelu sa konečne dočkal kolaudačného rozhodnutia. V utorok popoludní ho podpísal starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý. Susedný hotel na jeho podpis ešte musí počkať. Prioritou bol zimák.

Starosta upozorňoval, že kolaudačné rozhodnutie nie je iba formalitou. Uvedomuje si zodpovednosť, ktorú preberá podpisom. „V tejto chvíli je to podpísané. V piatok večer som dostal všetky dokumenty, mal som drobné výhrady, no v utorok popoludní som rozhodnutie podpísal,“ vysvetlil starosta.

((vid))

Šport aj po desiatej

Drobné výhrady znamenajú napríklad prasknuté sklo, čo nie je prekážkou v kolaudácii štadióna. Poznačilo sa to do rozhodnutia aj s dátumom, dokedy to treba vymeniť. Takýchto prípadov bolo od začiatku marca asi sto.

Presadil, aby sa nešportové podujatia, napríklad koncerty v aréne, museli skončiť do desiatej večer. Práve o to sa obávali obyvatelia v okolí štadióna.

„V tejto chvíli sa rozhodnutie kopíruje a dostanú ho všetci účastníci konania. Hala je skolaudovaná, plynie lehota na odvolanie, ale v tomto problém nevidím,“ naznačil starosta, že nepredpokladá, že do 15 dní by sa niekto z účastníkov konania odvolal. „Nepočítam s tým,“ povedal s istotou v hlase.

Ak by sa účastníci konania vzdali práva odvolať sa, rozhodnutie môže vstúpiť do platnosti aj skôr ako o dva týždne.

Hotel ešte počká

V aréne sa momentálne dorába ľad, všetko sa zariaďuje. Hotové nie sú zatiaľ ani luxusné Sky boxy či bufety. „Ešte budú čiastkové kolaudačné rozhodnutia, ale tie nebudú mať vplyv na užívanie haly,“ vysvetlil Kusý.

Hotel, ktorý stavala spoločnosť Tehelné pole podnikateľa Juraja Širokého a má v ňom bývať slovenská reprezentácia, sa ešte jeho podpisu nedočkal. Na kolaudáciu teda musí počkať a nie je jasné, kedy sa tam nasťahujú naši hokejisti.

Riaditeľ šampionátu Igor Nemeček stále verí, že ho otvoria v piatok a od pondelka sa sem nasťahujú reprezentanti. „Ešte som to nepodpísal. Tej dokumentácie je strašne veľa a človek potrebuje na to nejaký čas,“ naznačil starosta Rudolf Kusý.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Štadión Ondreja Nepelu skolaudovali