Spezza nestihne olympiádu vo Vancouveri

TASR|17. dec 2009 o 10:39

Citeľnú stratu utrpeli hokejisti Ottawy Senators, keď v utorkovom derby zápase NHL s Torontom sa zranil ich elitný útočník Jason Spezza.

OTTAWA.

Dvadsaťšesťročný center si po kolízii s Lee Stempniakom pri vhadzovaní pretrhol väzy v kolene a hoci sa vyhne operácii, bude musieť v profilige vynechať približne šesť až osem týždňov.

Samozrejme, som sklamaný ako vždy, keď utrpím zranenie. Pozerám sa však smerom dopredu a snáď sa vrátim o čosi skôr, ako mi predpovedajú lekári, povedal pre televíziu TSN rodák z Toronta, ktorý na posledných dvoch svetových šampionátoch vybojoval v drese kanadskej reprezentácie zakaždým striebro. V aktuálnej sezóne NHL sa mu príliš nedarilo, keď dosiahol v 30 vystúpeniach na jeho pomery chudobných 19 bodov (5+14).

Zranenie definitívne zmarilo nádeje Spezzu na účasť v olympijskom tíme vo Vancouveri. V stredajšom víťaznom dueli s Buffalom (2:0) na jeho mieste v strede prvého útoku senátorov korčuľoval Jesse Winchester, káder doplnil takisto Josh Hennessy, ktorého povolalo vedenie Ottawy z farmy v Binghamptone.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Spezza nestihne olympiádu vo Vancouveri