Trnava rozobrala Slovan v tradičnom derby. O titule stále nie je rozhodnuté

Momentka zo zápasu Spartak Trnava - Slovan Bratislava.
Momentka zo zápasu Spartak Trnava - Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|2. máj 2021 o 20:02 (aktualizované 2. máj 2021 o 20:58)

Všetky góly posudzoval systém VAR.

Fortuna liga 2020/2021 - 7. kolo nadstavby:

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 3:0 (1:0)

Góly: 21. a 84. Ristovski (oba z 11 m), 76. Bamidele

ŽK: Savvidis, Mikovič, Vlasko - Holman, De Marco, Nono

ČK: 90. P. Karhan (Trnava)

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

TRNAVA. Futbalisti Slovana Bratislava musia minimálne na týždeň odložiť oslavy majstrovského titulu. 

Po prehre v jubilejnom 160. tradičnom derby so Spartakom Trnava (0:3) majú tri kolá pred koncom ešte len sedembodový náskok pred druhým DAC.

Obhajca titulu prehral štvrtý ligový duel v tejto sezóne a nevyužil šancu v nedeľu získať tretiu majstrovskú trofej za sebou, resp. jedenásty titul v ére samostatnosti.

Slovan sa mohol výrazne priblížiť k obhajobe už v derby pred dvomi týždňami, kedy prehral s Trnavou doma 1:2. Ak by vtedy vyhral, dnes by už mal titul istý.

Trnavčania si zase upevnili tretiu priečku v tabuľke, na druhú Dunajskú Stredu majú manko piatich bodov. Pred štvrtou Žilinou si držia náskok osem bodov a sú krok od istoty účasti v kvalifikácii Európskej konferenčnej ligy.

Všetky góly posudzoval VAR

Pred úvodným výkopom zablahoželal domáci klub Karolovi Peczemu k jeho 75. narodeninám, ktoré oslávil ešte vo februári. Pre pandemické opatrenia sa však skôr na trnavský štadión nedostal.

Slovanisti v prvom polčase držal viac držali loptu, do nebezpečnejších situácií sa ale dostávali domáci. Trnavčania sa ujali vedenia v 20. minúte, po ruke Nona v pokutovom území nasledovala systémom VAR odobrená penalta, ktorú premenil Ristovski.

Najnebezpečnejšiu strelu hostí vyslal Ratao, najlepší strelec Slovana však opečiatkoval len brvno.

Karhan bol pri debute vylúčený

Hostia po návrate z kabíny zvýšil obrátky. Prvú šancu zastavil sklzom Koštrna, pri pokuse Strelca vytiahol výborný zákrok Takáč.

Spartak sa postupne otriasol a opäť začal byť nebezpečný, viackrát skúšal šťastie Bukata, no neúspešne.

Aktivita domácich priniesla gólové ovocie v 76. minúte. Iglesias prihral do pokutového územia Cabralovi, jeho strieľaná prihrávka na zadnú žrď našla Bamideleho a nigérijský útočník zblízka zvýšil na 2:0. Aj tento gól ešte niekoľko desiatok sekúnd odobroval videorozhodca.

V 84. minúte kopali Trnavčania druhý pokutový kop. Po faule De Marca na Koštrnu premenil jedenástku opäť Ristovski.

V 86. minúte vybehol na ihrisko na svoj ligový debut Patrick Karhan, syn bývalého reprezentanta Slovenska Miroslava Karhana. Na trávniku však pobudol len minútu.

V hlavičkovom súboji nešťastne zranil Božikova a rozhodca mu ukázal červenú kartu.

Získajú trofej na Tehelnom poli?

Keďže kapitán Slovana nemohol pokračovať v hre pre zranenie, oba tímy dohrávali len o desiatich. Rozhodca pre dlhšie ošetrovanie nadstavoval desať minút.

Slovanisti si ani s Vladimírom Weissom na ihrisku už nedokázali vytvoriť tlak, naopak Spartakovci si vypracovali v závere ešte dve veľké šance.

Zápas zakončil slovanista Holman strelou do konštrukcie brány. Prehru rozdielom triedy 0:3 už ale neskorigoval.

Majstrovské oslavy Slovana sa odkladajú minimálne o týždeň. Zverenci trénera Darka Milaniča najbližšie vyzvú v nedeľu 9. mája doma na Tehelnom poli práve druhý DAC.

Hlasy po zápase:

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Chceli sme sa udržať na víťaznej vlne a emócii a z toho ťažiť. Od začiatku sme sa chceli sústrediť na svoju hru. To sa nám darilo. Chalani boli v podstate celý zápas na ihrisku lepší, víťazstvo si určite zaslúžili.

Vyhrať dvakrát po sebe so Slovanom, to už je veľká vec. Chalani si zaslúžia absolutórium, sú na ihrisku výborní. Naposledy Trnava porazila Slovan dvakrát po sebe pred osemnástimi rokmi. Chceli sme aj túto sériu zahodiť, sme šťastní, že sme boli pri tom."

Darko Milanič, tréner Slovana: "Dnes sme nedosiahli náš cieľ, mali sme veľmi dobrú príležitosť ukázať v derby proti solídnemu súperovi, že máme kvalitu. Mohli sme vyhrať titul, ale všetko sa od začiatku kazilo. Nezačali sme dobre, boli sme pod tlakom, volili sme zlé riešenia, neskoro sme boli pri druhých loptách.

Medzi prvým a druhý gólom sme mali niekoľko šancí, ale nebolo ich dosť. Po druhom inkasovanom góle to už bolo v našom podaní zlé. Je to škoda, nezískali sme ešte titul, ale stále máme šancu to urobiť v ďalšom kole."

Tabuľka Fortuna ligy

Skupina o titul:

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava rozobrala Slovan v tradičnom derby. O titule stále nie je rozhodnuté