Na EURO tam Slováci dostali debakel. Mladíci chcú na štadióne zlepšiť reputáciu

Peter Pokorný.
Peter Pokorný. (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)
SITA|6. okt 2021 o 13:12

Mladí futbalisti by chceli v Španielsku zabodovať.

BRATISLAVA. V piatok nečaká dôležitý kvalifikačný duel len reprezentačný A-tím SR, ale aj slovenský futbalový výber do 21 rokov.

Zatiaľ čo zverenci Štefana Tarkoviča v stredu zamieria do Kazane na meranie síl s Rusmi o šancu udržať sa v boji o MS 2022, tím do 21 rokov nastúpi v piatok večer v Seville v kvalifikácii ME 2023 proti lídrov a najväčšiemu favoritovi C-skupiny Španielsku.

"Španielsky futbal je na vysokej technickej úrovni, s množstvom prihrávok, hráči sú veľmi silní v práci s loptou a všetky situácie sa snažia riešiť futbalovo. Je jedno, či je to na klubovej alebo reprezentačnej mládežníckej úrovni či v A-tíme.

Tiež som si na to musel po prestupe do Španielska zvykať, ale je to ich hlavná charakteristika," uviedol kapitán tímu SR "21" Peter Pokorný v rozhovore na webe Slovenského futbalového zväzu.

Španielov sa nebojí

Pokorný od leta tohto roku je hráčom B-tímu Real Sociedad San Sebastián v druhej najvyššej španielskej súťaži, preto má so španielskym futbalovom reálny kontakt. Vo výbere trénera Luisa de la Fuenteho nastúpi možno až proti trom spoluhráčom.

Sú nimi brankár Gaizka Ayesa Burgui, resp. hráči v poli Urko González de Zárate a Beňat Turrientes Imaz. "Možno v strede poľa budem hrať jeden na jeden proti niektorému z chalanov a budeme sa v súbojoch často stretávať.

Čo mám informácie, všetci traja by mali nastúpiť. Teším sa na nich, ale teraz to budú moji súperi. Musíme hrať agresívne, ukázať im, že to nebude ľahký zápas. Sú síce favorit, ale nesmieme ich púšťať do finálnych pozícií," poznamenal Pokorný.

Slováci majú z dvoch zápasov v C-skupine na konte tri body so skóre 3:2 a v Španielsku by radi zabodovali. Dvadsaťročný rodák z Trenčína je realista, ale zároveň sa nebojí favorizovaného súpera.

Budú hrať, kde Slováci vysoko prehrali

"Musíme mať nastavené hlavy na to, že ideme pre tri body. Vieme, sú to Španieli, ale my sa musíme pozerať v prvom rade na seba a hrať to, čo nám tréneri hovoria.

Keď to dodržíme, podáme výkony na 100 percent, tak to môže mať pre nás trojbodové vyvrcholenie," nádejá sa Pokorný.

V Španielsku sa bude hrať na Štadióne La Cartuja s kapacitou 60-tisíc divákov a ten je známy aj slovenským fanúšikom futbalu. Počas tohtoročných majstrovstiev Európy na ňom odohrali stretnutie základnej skupiny Slováci proti Španielom a utrpeli debakel 0:5.

V Španielsku sú uvoľnené všetky pandemické nariadenia spojené s futbalom, tribúny sa preto môžu zaplniť.

"Určite príde veľa ľudí, hráme na krásnom štadióne La Cartuja a v španielskom výbere je množstvo skvelých hráčov. Na zápas dôjdu fanúšikovia z rôznych kútov krajiny.

Chceme aj napraviť meno slovenského futbalu na danom štadióne, keďže počas majstrovstiev Európy sme tam prehrali 0:5," dodal Pokorný na webe futbalsfz.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Na EURO tam Slováci dostali debakel. Mladíci chcú na štadióne zlepšiť reputáciu