Slovenský talent sa prebojoval do Serie A a teraz si zahrá aj v reprezentácii

Ján Kozák povolala do reprezentácie aj talentovaného obrancu Milana Škriniara.
Ján Kozák povolala do reprezentácie aj talentovaného obrancu Milana Škriniara. (Autor: SITA)
TASR|19. máj 2016 o 16:16

Tréner Ján Kozák povolal na prípravný kemp v Rakúsku aj Milana Škriniara.

SENEC. Úplným nováčikom v kádri slovenskej futbalovej reprezentácie je obranca Milan Škriniar, ktorého tréner Ján Kozák zaradil do dvadsaťsedemčlennej nominácie na kemp v Rakúsku.

Obranca Sampdorie Janov strávil jesennú časť sezóny v MŠK Žilina, počas ktorej jeho kvalitné výkony neunikli pozornosti skautov Sampdorie.

Do Talianska zamieril dvadsaťjedenročný stopér koncom januára a stal sa spoluhráčom krajana Dávida Ivana.

Na šancu v A-tíme tradičného účastníka Serie A si Škriniar musel počkať až do záveru sezóny. Napriek iba trom odohraným stretnutiam však svoje pôsobenie na Apeninskom polostrove hodnotil pozitívne.

Dočkal sa až v závere

"Začiatok môjho angažmánu v Sampdorii nebol ideálny. Nehrával som, čakal som na šancu na lavičke náhradníkov. Dočkal som sa až v závere," hovoril Škriniar.

"Odohral som tri zápasy a hoci v tom poslednom proti Juventusu Turín som inkasoval červenú kartu, nemám dôvod hodnotiť sezónu ako neúspešnú. Napriek vylúčeniu mi nikto v klube nič nevyčítal, skôr sa ma snažili povzbudiť. Každý mi hovoril, že prídu ďalšie zápasy a nemám si to veľmi pripúšťať."

"Škoda, na duel s Juventusom som sa tešil, ale už v 14. minúte ma rozhodca vylúčil. Musel som to rýchlo hodiť za hlavu, teraz sa už sústredím na reprezentáciu. A po nej na novú sezónu," pokračoval Škriniar.

"Dúfam, že tých odohraných zápasov v nej bude viac. Zatiaľ sú so mnou v klube spokojní, takže očakávam, že dostanem viac príležitostí."

Nad konečnou nomináciou nerozmýšľa

Z reprezentačnej pozvánky mal Škriniar obrovskú radosť. Naskytá sa mu jedinečná šanca vybojovať si miesto v tíme, ktorý v júni čaká historické vystúpenie na európskom šampionáte vo Francúzsku.

Milan Škriniar má z reprezentačnej pozvánky veľkú radosť.
Milan Škriniar má z reprezentačnej pozvánky veľkú radosť. (Autor: TASR)

"Vnímam veľmi pozitívne, že som dostal šancu ukázať, čo je vo mne. Som rád, že som tu, a že sa mi otvorili prvé dvere do reprezentačného áčka. Teším sa, že na kempe v Rakúsku získam nové skúsenosti. Nad tým, či sa dostanem do konečnej nominácie, v tejto chvíli nerozmýšľam," povedal na štvrtkovom zraze Škriniar.

V národnom tíme sa najlepšie pozná so spoluhráčmi z dvadsaťjednotky, z klubového pôsobenia v Žiline zasa s Viktorom Pečovským.

Pôjde na maximum

Slovenská reprezentácia sa už v piatok presúva na kemp do rakúskeho Windischgarstenu. V rámci neho odohrá prípravné zápasy s Gruzínskom a Nemeckom. Pre Škriniara je už samotná pozvánka do národného tímu odmenou a bude rád za každú šancu, ktorú od trénera dostane.

"Je to na ňom, či mi dá šancu a na koľko minút ma využije. Ja sa budem v tréningoch snažiť ísť na maximum," uzavrel Škriniar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenský talent sa prebojoval do Serie A a teraz si zahrá aj v reprezentácii