Slovenský brankár Chudý spravil chybu, potom vytiahol výborné zákroky

Martin Chudý (vpravo) ešte v drese Nitry.
Martin Chudý (vpravo) ešte v drese Nitry. (Autor: TASR)
SITA|16. aug 2014 o 23:20

Martin Chudý dostal malú domov v zápase českej Synot ligy. Váhal, čo s loptou. Vyriešil to zle a napokon musel vytiahnuť zákrok.

PRAHA. Slovenský futbalový brankár v službách českého klubu Dukla Praha Martin Chudý sa mohol stať smoliarom piatkového duelu 4. kola českej Synot ligy na ihrisku Liberca, napokon je z neho hrdina.

Dvadsaťpäťročný gólman počas celého zápasu nemal výraznejšiu prácu, no tesne pred koncom stretnutia vytiahol parádne zákroky.

V 88. min zneškodnil tvrdú strelu poľského stredopoliara Daniela Dydowicza a zaskvel sa aj pri následnej dorážke krajana Tomáša Ďubeka.

Chudého zákroky.

chudy.gif

Robili si žarty

"Túto šancu som vyrobil," priznal Chudý v rozhovore pre český webový portál iSport.cz.

"Dostal som malú domov, váhal som, čo urobiť s loptou. Vyriešil som to zle a súper sa zmocnil lopty. Keď by som pustil gól, išlo by to vyslovene na moje konto, chytiť som to jednoducho musel."

"Chlapci si potom robili žarty, že som nemal celý zápas čo robiť, tak som si prácu vyrobil. Pravda, bolo to dosť veľké šťastie. Na dorážku som sa vrhol, lopta ma trafila a išla na brvno. Šťastie niekedy potrebujete," dodal Chudý.

Hrali v oslabení

Dukla hrala v Liberci od 69. min bez vylúčeného Jeana-Davida Beauguela. "Vypadol nám útočník, a tak sme vedeli, že sa nám oslabila ofenzíva. Z našej strany mohol prísť len nejaký vydarený brejk."

"Dozadu sme sa však stále poctivo vracali, boli sme konsolidovaní. Bol som presvedčený, že remízu uhráme," uzavrel rodák z Považskej Bystrice, ktorý "posadil" na lavičku skúsenejšieho českého gólmana Filipa Radu a zatiaľ odchytal všetky štyri zápasy Pražanov v novej sezóne Synot ligy.

Zostrih zápasu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slovenský brankár Chudý spravil chybu, potom vytiahol výborné zákroky