Štart víkendu Slovákom nevyšiel, vypadli Briškárová i Kukuľková, Dörner stratil na víťaza vyše tri sekundy

Tatiana Kukuľková.
Tatiana Kukuľková. (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)
TASR|24. jún 2023 o 13:14

Briškárová prehrala s Češkou Hroncovou.

KRAKOV. Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Milan Dörner obsadil v B-finále K1 na 500 m na Európskych hrách v Poľsku ôsme miesto. Za víťazným Talianom Giacomom Cintim zaostal na jazere Kryspinow o vyše 3,5 sekundy.

Slovenský dvojkajak v zložení Denis Myšák, Bianka Sidová obsadil v B-finále mixu na 200 m na Európskych hrách v Poľsku tretie miesto za loďami Slovinska a Švédska. V celkovom hodnotení skončil na jazere Kryspinow dvanásty.

Slovenská reprezentantka v taekwonde Gabriela Briškárová neuspela na Európskych hrách v Krakove. V 1. kole kategórie do 53 kg prehrala s Češkou Dominikou Hronovou 0:2. 

Slovenská stolná tenistka Tatiana Kukuľková neuspela v šestnásťfinále dvojhry na Európskych hrách v Poľsku. S Ukrajinkeu Solomijou Bratejkovou prehrala 1:4 na sety.

Nenadviazala tak na úspešné vystúpenie z tohtoročných MS v juhoafrickom Durbane, na ktorých postúpila do osemfinále.

Slovenský reprezentačný tréner Jaromír Truksa nevidel problém v tom, že by Ukrajinkin štýl Slovenke nevyhovoval.

Podľa jeho slov Kukuľková nezvládla zápas mentálne. "Bratejkovej štýl hry pre ňu nie je nepríjemný. Doteraz s ňou vyhrala všetky zápasy, aj tréningové.

Ale treba povedať aj to, že Ukrajinka hrala prekvapujúco veľmi dobre. Tatiana sa po nedávnom cennom úspechu na svetovom šampionáte teraz ocitla v úlohe jasnej favoritky súboja a nezvládla ju.

Sama si na seba vyvinula psychický tlak a asi rozmýšľala o iných veciach, než by mala. Možno deň predtým alebo deň potom by pri inom ´Kukinom´ mentálnom nastavení bol výsledok úplne iný.

Budeme na mentálnej príprave spolupracovať aj s psychologičkou. Do budúcnosti sa musí naučiť zvládať úlohu favoritky,“ uviedol Truksa pre portál olympic.sk.

Barteková šiesta v kvalifikácii

Slovenská reprezentantka Danka Barteková figuruje po úvodnom dni kvalifikácie skeetu na Európskych hrách na šiestom mieste.

Na strelnici vo Vroclave trafila 72 asfaltových holubov. Najlepšie jej vyšla druhá položka, v ktorej zostrelila všetkých 25 terčov.

Druhej Slovenke Vanese Hockovej patrí 11. priečka (70). Na čele je Švédka Victoria Mari Larssonová, ktorá bola v sobotu stopercentná a neminula ani jeden zo 75 terčov. V nedeľu je na programe druhá časť kvalifikácie, do finále postúpi najlepších osem skeetarok.

Výsledky Slovákov na III. európskych hrách

Sobota, 24. jún

Stolný tenis

Solomija Bratejková (Ukr.) - Tatiana Kukuľková (SR) 4:1 (7, 6, 10, -7, 7)

Taekwondo

Dominika Hronová (ČR) - Gabriela Briškárová (SR) 2:0 (7:5, 14:2)

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijsk黊tart víkendu Slovákom nevyšiel, vypadli Briškárová i Kukuľková, Dörner stratil na víťaza vyše tri sekundy