Slováci poznajú vlajkonosičov na Európskych hrách. Výpravu povedú stolná tenistka a lukostrelec

Reprezentantka Slovenska v stolnom tenise Barbora Balážová.
Reprezentantka Slovenska v stolnom tenise Barbora Balážová. (Autor: TASR)
TASR, SITA|20. jún 2023 o 16:22

Na otváracom ceremoniáli sa zúčastní len zlomok členov slovenskej výpravy.

KRAKOV. Slovenskú vlajku ponesú na otvorení Európskych hier 2023 stolná tenistka Barbora Balážová a lukostrelec Miroslav Duchoň.

Na štadióne Henryka Reymana v Krakove v stredu 21. júna večer slávnostne otvoria III. Európske hry. Zúčastní sa na nich približne sedemtisíc športovcov zo 48 krajín (bez Ruska a Bieloruska, ktoré nedostali pozvanie). Slovensko bude reprezentovať 144 športovcov.

Keďže Európske hry 2023 v Krakove-Malopoľsku sa uskutočnia na 11 miestach, z ktorých niektoré sú poriadne vzdialené od centra hier, a navyše športovci môžu prísť len dva dni pred svojou súťažou, na otváracom ceremoniáli sa zúčastní len zlomok členov slovenskej výpravy.

Priamo v Krakove, kde v pavilóne DS17 Arkadia študentského mestečka sídli najväčšia časť slovenskej výpravy, sa už ubytovali reprezentanti v rýchlostnej kanoistike, športovom lezení, cyklistike BMX a v lukostreľbe.

Okrem nich na ceremoniáli budú aj športovci zo stolného tenisu a umeleckého plávania, ktorí pricestujú v stredu.

Strelci, ktorých súťaže budú až 272 km od Krakova vo Wroclawe, sa vzhľadom na veľkú vzdialenosť na ceremoniáli nezúčastnia. Informoval portál olympic.sk.

Šance Slovákov na Európskych hrách 2023

V slovenskej výprave je viacero adeptov na medaily. V atletike sú to šprintér Ján Volko či kladivár Marcel Lomnický, v rýchlostnej kanoistike mužský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek, vo vodnom slalome Matej Beňuš, Alexander Slafkovský, Marko Mirgorodský, Jakub Grigar, Soňa Stanovská, Eliška Mintálová či Zuzana Paňková, v karate Ingrida Bakos Suchánková, v kickboxe Alexandra Filipová, v stolnom tenise Ľubomír Pištej, Wang Jang, Barbora Balážová a Tatiana Kukuľková, v športovej streľbe Patrik Jány, Juraj Tužinský, Erik Varga, Zuzana Rehák Štefečeková, Danka Barteková a Vanesa Hocková a v thajskom boxe Monika Chochlíková.

Niektoré športy majú na EH štatút majstrovstiev Európy, týka sa to napríklad vodného slalomu, rýchlostnej kanoistiky či atletiky (ME družstiev). V niekoľkých odvetviach sa tiež budú rozdávať olympijské miestenky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Slováci poznajú vlajkonosičov na Európskych hrách. Výpravu povedú stolná tenistka a lukostrelec