Bývajú pár krokov od haly. Na zápasy však slovenskí hokejisti cestujú autobusom

Autobus, ktorým sa slovenskí hokejisti presúvajú na zápasy MS v Ostrave 2024.
Autobus, ktorým sa slovenskí hokejisti presúvajú na zápasy MS v Ostrave 2024. (Autor: TASR)
TASR|14. máj 2024 o 15:15

Je to nariadenie IIHF, uviedol asistent trénera Ján Pardavý.

OSTRAVA. Hokejisti Slovenska bývajú na MS v Ostrave iba niekoľko krokov od haly, ale na zápasy cestujú autobusom. Transfer im často zaberie viac času než pešia chôdza, no tento postup má dôvody.

Hlavným motívom nie je snaha o vyhnutie sa fanúšikom, ale splnenie predpisu Medzinárodnej hokejovej federácie. "Je to nariadenie IIHF," uviedol asistent trénera SR Ján Pardavý pre TASR.

Okrem slovenských reprezentantov bývajú v rovnakom hoteli aj tímy Kazachstanu a Poľska. Aj oni cestujú na zápasy autobusom.

Slovenských priaznivcov pred zápasmi s Nemeckom, Kazachstanom i USA vyprevádzalo asi 70 fanúšikov, ktorí ich prišli pozdraviť pri nástupe do autobusu.

Hokejisti Slovenska bývajú na MS v Ostrave iba niekoľko krokov od haly.
Hokejisti Slovenska bývajú na MS v Ostrave iba niekoľko krokov od haly. (Autor: TASR)

"Bývame síce blízko, ale blízko je aj fanzóna. Síce sa všetci radi s fanúšikmi odfotíme a podpíšeme, no pred zápasom má každý rád svoj pokoj.

Je pre nás lepšie ísť autobusom na zápas a po ňom, keď sme už prezlečení, ide väčšina z nás pešo," povedal brankár Stanislav Škorvánek pre TASR.

Za väčším komfortom počas cesty na zápas je aj snaha vysielateľa o zaujímavé zábery pre divákov. "Príchod autobusu pred zápasom snímajú televízne kamery.

Chcú mať predzápasový materiál, ktorý potom televízie ukazujú. Chcú mať nasnímané príchody oboch tímov," uviedol Pardavý.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Bývajú pár krokov od haly. Na zápasy však slovenskí hokejisti cestujú autobusom