Slovenskí hokejisti v prvom prípravnom zápase vo Švédsku vysoko prehrali

Slovenský brankár Dávid Hrenák inkasuje jeden z gólov.
Slovenský brankár Dávid Hrenák inkasuje jeden z gólov. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|5. apr 2018 o 00:00

Slováci dostali až šesť gólov, z toho päť v druhej tretine.

Prípravný hokejový zápas pred MS 2018:

Švédsko - Slovensko 6:3 (1:2, 5:0, 0:1)

Góly: 8. C. Klingberg (Sundström), 23. C. Klingberg (Wikstrand, Pilut), 30. C. Klingberg (Lindqvist), 33. Cehlin (Zackrisson, Wikstrand), 35. Zackrisson (Grundström, Cehlin), 36. Almquist (Norman) - 16. J. Valach (Krivošík, P. Svitana), 20. M. Bakoš (M. Hovorka), 48. Miklík (L. Nagy)

Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Harnebring, Holm - Nordlander, Jonsson (všetci Švéd.)

Švédsko: Hellberg - Pilut, Wikstrand, Almquist, Nyberg, J. Andersson, Arnesson, Brännström, Ginning - Cehlin, Zackrisson, Rödin - Lindqvist, Sundström, Olofsson - Grundström, Asplund, Nygaard - Norman, Ölund, C. Klingberg - Liss

Slovensko: Hrenák - J. Valach, Gernát, Grman, Trška, Bodák, Marek Ďaloga, K. Sloboda, Fehérváry - Miklík, Buc, L. Nagy - A. Kudrna, M. Hovorka, M. Bakoš - P. Svitana, Krivošík, Šoltés - Štrauch, Šimun, D. Bondra

NORRKÖPING. Slovenská hokejová reprezentácia neuspela vo svojom úvodnom aprílovom prípravnom zápase pred májovými majstrovstvami sveta v Dánsku, vo štvrtok vo švédskom Norrköpingu podľahla domácemu výberu 3:6.

Odveta je na programe v piatok o 18:30 v Oskarshamne, obe stretnutia sú súčasťou seriálu Euro Hockey Challenge 2018.

V Norrköpingu absolvovali premiéru v reprezentačnom drese brankár Dávid Hrenák, obrancovia Martin Bodák, Martin Fehérváry, Mário Grman a útočníci Andreas Štrauch, Eduard Šimun, Dávid Bondra, Filip Krivošík a Dávid Šoltés.

Štvrtkový duel nedohral obranca Karol Sloboda, ktorého previezli na pozorovanie do nemocnice.

Skóre štvrtkového súboja otvoril v 8. minúte v presilovke Carl Klingberg, vyrovnanie zariadil v 16. minúte obranca Juraj Valach a druhý gól Slovákov strelil v 20. minúte Martin Bakoš.

V druhej tretine prišla kanonáda domácich hokejistov. Najprv Carl Klingberg skompletizoval hetrik, v 33. minúte zvýšil Patrick Cehlin na 4:2. Následne debutanta v slovenskej bránke Dávida Hrenáka prekonali aj Patrik Zackrisson a Adam Almquist. V tretej časti hry znížil Michel Miklík.

V 37. vzájomnom zápase sa zrodila 24. prehra Slovákov, na svojom konte majú aj 10 víťazstiev a tri súboje sa skončili nerozhodne.

Juraj Valach vo štvrtok vo svojom tridsiatom reprezentačnom zápase strelil premiérový gól, Martin Bakoš v 45. súboji skóroval deviatykrát a Michel Miklík v 96. stretnutí dosiahol 24. zásah.

Hlasy po stretnutí:

/zdroj: SZĽH/

Craig Ramsay, tréner SR: "Nazbierali sme príliš veľa vylúčení a súper presilovky využil. Z inkasovaných gólov nemôžem viniť brankára, bolo tam dosť šťastných odrazov. Nemali sme sa nechať tak často vylučovať.

Musíme hrať tak, ako sme to ukázali v prvej či tretej tretine. Tam nám nechýbala rýchlosť a dokázali sme pracovať s pukom. Švédi smerom dopredu hrali dobre a v druhej tretine sme na to doplatili.

Stále máme na čom pracovať, v tíme máme dosť mladých hráčov, ktorí sa občas svojou neskúsenosťou dostali do náročných situácií."

Ladislav Nagy, útočník SR: "V prvej aj tretej časti sme hrali super, no v druhej sme si sami prehrali zápas. Často sme sa nechali vylučovať a nedostatočne sme korčuľovali. Hokej je o korčuľovaní, určite si všetko rozoberieme.

Musíme hrať stále naplno a nerobiť také chyby, aké sme robili hlavne v druhej tretine. Dali sme im zbytočne veľa presiloviek a to rozhodlo.


Dávid Hrenák, brankár SR

Musíme hrať celých šesťdesiat minút. Musíme hrať trochu pokojnejšie. Chlapci sa veľmi chcú ukázať, to však so sebou prináša aj chyby. Pred treťou tretinou sme si hovorili, že sa musíme zlepšiť a bolo vidieť, že sa nám to podarilo."

Martin Bakoš, útočník a strelec druhého gólu SR: "V prvej tretine to bolo celkom vyrovnané, ale druhú sme vôbec nezvládli. V tretej sme sa zase začali hýbať a korčuľovať. Myslím si, že takto máme šancu ich zdolať, ale musíme hrať celých 60 minút.

Nemôžeme vypustiť jednu tretinu, musíme sa na to viac nachystať a najmä viac chcieť. Myslím si, že Hrenák pochytal veľa ďalších šancí, ale my sme mu v druhej tretine vôbec nepomohli."

Dávid Hrenák, brankár SR: "Myslím, že sme mali celkom dobrý začiatok, prvá a tretia tretina boli celkom dobré, ale zápas sa hrá celých 60 minút. Musíme hrať stále naplno a nerobiť také chyby, aké sme robili hlavne v druhej tretine. Dali sme im zbytočne veľa presiloviek a to rozhodlo.

Ja som si to užil. Samozrejme, predstavoval som si, že to dopadne inak, ale zase mi to ukázalo, že musím oveľa viac trénovať a vo veľa veciach sa zlepšiť. Som rád za to, že mi to otvorilo oči."

Online prenos: Slovensko - Švédsko (Euro Hockey Challenge 2018, prípravný zápas)

Euro Hockey Challenge  2017/2018
05.04.2018 o 18:30
Švédsko
6:3
(1:2, 5:0, 0:1)
60' minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly a asistencie: 8. Klingberg (Sundström), 23. Klingberg (Wikstrand, Pilut), 30. Klingberg (Lindqvist), 33. Cehlin (Zackrisson, Wikstrand), 35. Zackrisson (Cehlin, Grundström), 36. Almqvist (Norman, Klingberg) – 16. Valach (Krivošík, Svitana), 20. Bakoš (Hovorka), 48. Miklík (Nagy).
Prenos
V poslednej dvadsaťminútovke naši hokejisti síce strelili jeden gól, no už sa im nepriaznivý stav zvrátiť nepodarilo. Slovenských reprezentantov môže mrzieť najmä katastrofálna druhá tretina, v ktorej sme až päťkrát inkasovali a kvôli tomu sme aj Švédom podľahli dnes v Norrköpingu 6:3. Zajtra našich hokejistov čaká ďalší zápas so Švédskom, odveta sa hrá v Oskarshamne.

Ďakujeme za pozornosť.
Koniec zápasu.
59:29
Miklík potiahol puk do útočného pásma, Nagy sa ho ešte snažil vybojovať. Naši hráči však pásmo už neudržali.
57:46
Grman prenechal puk v útočnom pásme Šimunovi, ktorý sa pokúšal vystreliť, no strela bola zblokovaná. Na našich hráčoch v posledných minútach badať snahu o zlepšenie tohoto stavu, no zatiaľ sa nám nedarí.
56:33
Ďaloga šiel do pásma a prihrávkou pred bránku hľadal Andreasa Štraucha, no napokon sa už Štrauch k strele nedostal.
55:24
Ladislav Nagy si nakorčuľoval do útočného pásma po ľavej strane, potom prihrával puk pred bránku, ale tam sa ho nikomu nepodarilo zachytiť.
54:12
Norman prihral po modrej čiare Brännströmovi, ktorý vystrelil na bránku. Puk však šiel do rohu klziska a Hrenák ostal pokojný.
53:21
Marek Ďaloga opäť rozvíjal svoj útočný výlet, no prekazili mu to mierne spoluhráči. Jeden z nich mu vnikol skôr do pásma a pískalo sa postavenie mimo hry.
52:16
Martin Bakoš vypálil spomedzi kruhov, jeho delovka preletela ponad Hellberga, puk skončil na ochrannej sieti.
51:37
Michel Miklík videl, že Buc je pripravený pred bránkou na teč, a tak sa odhodlal k strele. Gólman Hellberg však puk dostal pod kontrolu.
51:17
Slovensko bude hrať presilovú hru. Olle Liss dostáva dve minúty za sekanie.
50:46
Patrick Cehlin si spracoval puk na modrej čiare a vystrelil. Brankár Hrenák bol pripravený, situáciu mal pod kontrolou a puk zachytil lapačkou.
50:17
Sundström zrýchlil cez stredné pásmo, následne prenikol aj ku bránke, vystrelil, ale gólman Hrenák bol úspešný.
49:02
Svitana zaviezol puk do útočného pásma a následne ho chcel prihrať Grmanovi, ktorému sa puk spracovať nepodarilo.
47:45
goalSlovensko dalo gól!
Naši hokejisti začali byť viac aktívni a podarilo sa im korunovať svoje snaženie gólom. Nagy z rohu klziska šikovnou prihrávkou medzi kruhy našiel MICHELA MIKLÍKA, ktorý pohotovou strelou k pravej žrdi prekonal Hellberga.
Asistencia: Ladislav Nagy.
46:19
Marek Bakoš sa dostal k strele z ľavého kruhu, jeho zakončenie však smerovalo iba priamo do Hellberga. Po dlhšom čase sa nám podarilo aspoň ohroziť švédskeho gólmana.
45:26
Pop pravom krídle prenikol do útočného pásma Dávid Bondra, ktorý sa snažil niečo vymyslieť, no proti švédskej defenzíve naozaj nemal šancu.
44:48
importantPerfektne sa teraz uvoľnil Erik Brännström, ktorý sa dostal až pred brankára Hrenáka, puk si prehodil na bekhend, ale trafil už iba do Hrenákovho betónu!
44:22
Nagy prenechal na ľavom kruhu Valachovi, ktorý však už nedokázal nadviazať na nášho kapitána a prihral priamo na hokejku švédskeho hráča.
43:47
Prichádza zbytočné vylúčenie na našej strane za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si ho Martin Bakoš.
43:36
Hovorka si spracoval puk v pásme, no následne absolútne zle prihral. Asi hľadal Bakoša, no puk skončil priamo na hokejke švédskeho hráča.
43:06
Nášmu tímu sa podarilo získať presilovku. Patrik Zackrisson dostáva dve minúty za podrazenie.
42:35
Od modrej čiary to zase skúsili hokejisti Švédska. Strela Ginninga však letela mimo a Hrenák nemusel veľmi zasahovať.
41:32
Spomedzi kruhov sa k strele dostal Michael Lindqvist, ktorého zakončenie napokon bolo zblokované.
40:34
Cehlin nakorčuľoval s pukom do útočného pásma. V rohu klziska však oň prišiel a naši hráči sa mohli dostať dopredu.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina bola katastrofálna z pohľadu nášho tímu. Nastúpili sme do nej vo vedení 1:2, no v priebehu prostrednej časti hry sme inkasovali až päť gólov. Dvakrát sa presadil Klingberg a skórovali aj Cehlin, Zackrisson a Almqvist.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:18
Delovka Brännströma od modrej čiary skončila na Valachovi, ktorý však pokračuje hre, i keď je nastrelený.
38:46
Almqvist nabil na pravý kruh Nybergovi, ktorý vystrelil spoza pravého kruhu. Jeho delovku Hrenák bezpečne vyrazil. Domáci však ostávajú v pásme.
38:12
Zároveň sa náš tím znovu bude brániť v oslabení. Martin Bakoš dostáva dve minúty za sekanie.
38:12
importantĎalšia vynikajúca šanca pre Švédov. Lawrence Pilut si šikovne nakorčuľoval medzi kruhy, spracoval si prihrávku a sám šiel prakticky na Hrenáka, ktorý ho však dokázal zastaviť.
37:37
Marek Ďaloga iba vytiahol puk do stredného pásma a odtiaľ ho nahadzoval dopredu. Neurobil to však veľmi dobre, je to zakázané uvoľnenie.
36:36
Naši hráči sa síce snažia zvýšiť svoju aktivitu, no stále sme v útočnom pásme bezbranní. Švédi naozaj vynikajúco korčuľujú, uvoľňujú sa a našim hráčom dávajú minimum šancí.
35:10
importantTréner našej reprezentácie Craig Ramsay si okamžite vzal oddychový čas. Svojim zverencom určite má čo povedať.
35:09
goalŠvédsko dalo gól!
Tak toto už je na uterák. Norman si spracoval prihrávku na ľavom kruhu a posunul puk na modrú čiaru ADAMOVI ALMQVISTOVI, ktorý jednoduchou strelou k ľavej žrdi prekonal nič nevidiaceho Hrenáka.
Asistencie: John Norman, Carl Klingberg.
34:34
goalŠvédsko dalo gól!
Absolútna bezzubosť nášho tímu pokračuje a inkasujeme ďalší gól! Valach podcenil rozohrávku, Švédi ho napadli v trojici, PATRIK ZACKRISSON prihral pred bránku Cehlinovi, ktorý ešte Hrenáka neprekonal, no z dorážky sa presadil práve Zackrisson gólom do prázdnej brány.
Asistencie: Patrick Cehlin, Carl Grundström.
33:26
Rasmus Asplund vystrelil z ľavého kruhu, jeho zakončenie skončilo vo výstroji brankára Hrenáka, ktorý je od začiatku druhej tretiny prakticky nonstop v pohotovosti.
32:20
goalŠvédsko dalo gól!
Aj túto hru v početnej výhode švédski hráči využili. Wikstrand posunul puk na ľavý kruh Zackrissonovi, ktorý chvíľu premiešal a následne ho posunul pred bránku PATRICKOVI CEHLINOVI, ktorý sa len otočil a bekhendom prestrčil puk pomedzi Hrenákove betóny!
Asistencie: Patrik Zackrisson, Mikael Wikstrand.
32:04
Švédi si perfektne rozložili našich hráčov a prihrávali si rýchlo medzi sebou. Napokon zavŕšili svoje prihrávky strelou z hokejky Victora Olofssona, ktorú Hrenák skrotil.
31:20
V tejto tretine to našim hráčom vôbec nevychádza. A opäť dávame možnosť Švédom hrať presilovku. Marek Hovorka dostáva dve minúty za držanie.
30:49
Ginning šikovnou prihrávkou popred naše bránkovisko opäť hľadal už trojgólového strelca Klingberga, no prihrávka tentokrát neprešla.
29:37
goalŠvédsko dalo gól!
Švédski hokejisti prakticky po pár sekundách využívajú presilovú hru! Lindqvist si spracoval prihrávku na ľavom kruhu a bekhendom vystrelil. Jeho zakončenie CARL KLINGBERG tečoval a zavŕšil svoj hetrik v tomto zápase. Gól ešte musel potvrdiť videorozhodca.
Asistencia: Michael Lindqvist.
29:29
Presilovka pre mužstvo Švédska. Eduard Šimun dostáva dve minúty za hákovanie.
29:28
Ďalšia pekná akcia Švédov. Almqvist presunul puk po modrej čiare Nybergovi, ktorý príklepom pálil, no Hrenák si pripísal úspešný zákrok.
28:46
John Nyberg už vnikol do útočnej tretiny, ale naši hokejisti ho prakticky ihneď odstavili a nedovolili mu ďalej pokračovať v akcii.
27:46
importantKlingberg sa uvoľnil medzi kruhmi a opäť bol v nebezpečnej situácii. Hrenák však ihneď reagoval, vyšiel z brány a betónmi odrazil jeho strelu.
27:32
Gernát chcel dlhou prihrávkou vysúvať Michela Miklíka. Napokon to však bola nedosiahnuteľná prihrávka, končí sa to zakázaným uvoľnením.
26:37
Olofsson z ľavého kruhu vystrelil na bránku. Hrenák situáciu s prehľadom videl a podarilo sa mu úspešne zasiahnuť.
26:12
Náš obranca Karol Sloboda sa dostal do nepríjemnej situácie, s pomocou lekárov odchádzal na striedačku.
25:28
Almqvist z rohu klziska šikovnou prihrávkou našiel pred bránou Patricka Cehlina, ktorý vystrelil z prvej, ale Hrenák rýchlo reagoval a puk zachytil.
24:55
Klingberg posúval puk za bránku Olundovi, ktorému sa však už nepodarilo ďalej pokračovať v akcii. Naši hráči následne aspoň vyviezli puk von z obranného pásma.
23:58
Juraj Valach ako obranca podporil našu ofenzívu a pokúsil sa sám vyštartovať s pukom dopredu. Vystrelil od modrej čiary, jeho strela skončila v moci brankára Hellberga.
23:27
Naši hokejisti sa snažili o akúsi odpoveď. Z ľavej strany strieľal na bránku Krivošík. Pred bránkou pracoval obranca Fehérváry, no už tečovať ani dorážať nedokázal.
22:56
goalŠvédsko dalo gól!
Švédski hokejisti sa dokázali hneď v úvode dostať sa do hernej pohody a vyrovnať. Wikstrand nahadzoval puk od modrej čiary na bránku. CARL KLINGBERG ho šikovne tečoval do bránky a pripísal si druhý gól v stretnutí.
Asistencie: Mikael Wikstrand, Lawrence Pilut.
22:21
Ďaloga vo svojom typickom útočnom výlete hľadal nakoniec prihrávkou z ľavého kruhu niekoho pred bránkou, no žiadnemu hráčovi v modrom drese sa puk nepodarilo zachytiť.
21:32
S rozohrávkou mal mierne problémy Grman, ktorý nepresne prihrával. Našťastie, Švédi neboli v prevahe a nedokázali už podniknúť útok na našu bránku.
20:35
Michel Miklík vyrazil dopredu po pravom krídle. Mierne si však nerozumel s Ladislavom Nagyom a Švédi získali puk.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Napriek tomu, že Švédi boli výraznejší v úvodnej tretine, no naši hráči po dvadsiatich minútach vedú. V 8. minúte síce Klingberg poslal Švédov do vedenia, no Valach v 16. minúte vyrovnal a do vedenia nás v priebehu 20. minúty poslal Bakoš.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:19
goalSlovensko dalo gól!
Naši hokejisti idú do vedenia! Marekovi Hovorkovi sa podarilo vyhrať buly v pásme, k puku sa na kruhu okamžite dostal MARTIN BAKOŠ a jeho prekvapivá strela prepadla Hellbergovi pomedzi betóny!
Asistencia: Marek Hovorka.
19:16
Zo zovretia Švédov nás dostal až Martin Bakoš, ktorý vykorčuľoval dopredu po pravom krídle a vystrelil. Hellberg pre istotu zasiahol.
18:29
Po pravom krídle prenikol dopredu Olle Liss, ktorý okamžite vystrelil, no puk letel mimo. Následne tam prišla ďalšia strela od Lissa, ktorú už musel Hrenák likvidovať.
17:51
importantRasmus Asplund sa sám hrnul do útočnej tretiny, podarilo sa mu obísť nášho obrancu, ale už bol v ostrom uhle a k zakončeniu sa neodhodlal. Podarilo sa mu však udržať útočné pásmo.
17:20
Na ľavom kruhu si našiel miestečko Ginning, ktorý sa tam zosunul od modrej čiary. Okamžite pálil z prvej, našťastie jeho delovka letela vedľa našej brány.
16:53
Brännström prihral puk po modrej čiare Ginningovi, ktorý vystrelil od modrej čiary. Marek Hovorka hral dobre pozične a podarilo sa mu zblokovať túto strelu.
15:59
goalSlovensko dalo gól!
Naši hokejisti vyrovnávajú stav stretnutia! Svitana prenechal puk Krivošíkovi pri mantineli, ktorý ho nabil na modrú čiaru JURAJOVI VALACHOVI a ten svojou typickou delovkou prestrelil gólmana Hellberga!
Asistencie: Filip Krivošík, Patrik Svitana.
15:03
Naši hráči si teraz mierne nerozumeli počas prechodu cez modrú čiaru. Štrauch šiel však naozaj tesne, no čiaroví rozhodcovia tento náš jemný prehrešok už museli odpískať.
14:26
Ďaloga si nakorčuľoval popri mantineli a dával puk pred bránku naozaj viacmenej naslepo. Nikoho však svojou prihrávkou pred bránou nenašiel.
13:17
Švédski hokejisti hrajú svoje oslabenie naozaj veľmi dobre, sú aktívni a robia problémy našim hráčom, ktorí sú už po druhýkrát nútení odísť z pásma a ísť za pukom až k Hrenákovi.
12:34
Bucovi s Nagyom sa v rohu klziska pri mantineli nepodarilo udržať puk na hokejkách. Švédi sa oslobodili cez všetky čiary.
11:51
Slovensko má výhodu, bude hrať presilovku. Adam Ginning dostáva dve minúty za krosček.
11:19
Šikovne to myslel Šimun, ktorý vyskúšal strelu z otočky z ľavého kruhu. Brankár Hellberg bol pripravený a ihneď reagoval.
10:52
Andersson už musel na modrej čiare iba nahodiť puk po mantineli. Miklíkovi sa potom podarilo vybojovať puk a naši hokejisti môžu po dlhšej dobe založiť útočnú akciu.
09:58
Švédi sa dostávajú do tempa a vytvárajú si ďalšie príležitosti. Na pravom kruhu si puk spracoval Erik Brännström a vystrelil švihom. Hrenák okamžite použil svoju lapačku.
09:39
Krivošíkovi sa dobre podarilo zapracovať v obrannom pásme a získať puk. Následne sa našim hráčom aj podarilo vyhodiť puk.
08:31
Strela Wikstranda od modrej čiary bola naozaj nebezpečná, ešte bola aj tečovaná Cehlinom. Brankár Hrenák sa musel mať na pozore.
08:05
Náš tím sa opäť bude brániť v oslabení. Juraj Valach dostáva dve minúty za hákovanie.
07:49
goalŠvédsko dalo gól!
Tri korunky sa dostávajú do vedenia v stretnutí! CARL KLINGBERG si prevzal puk od svojho spoluhráča pri mantineli, dostal sa na ľavý kruh a švihom prekonal Hrenáka. Naši hráči Klingbergovi nechali až príliš veľa priestoru.
Asistencia: Johan Sundström.
07:27
Almqvist šikovne nahadzoval puk od modrej čiary. Hrenák bol pozorný a okamžite vyrazil puk svojimi betónmi.
06:54
Švédsko bude hrať opäť presilovú hru. Na dve minúty za hákovanie si sadne Andreas Štrauch.
06:27
Brännström sa šikovne natlačil medzi kruhy a podarilo sa mu dostať sa aj do zakončenia. Jeho pokus však bol nepresný.
05:32
Tak švédsky obranca Pilut už je na ľadovej ploche a náš tím v úvodnej presilovke veľa toho nepredviedol. Hellberg pravdepodobne ani nemal zákrok.
04:42
Trškovi sa nepodarilo presne prihrať na hokejku Šoltésa na ľavé krídlo. Puku sa zmocnil švédsky obranca a opäť ho poslal preč od svojej brány. V tejto presilovke sa nám zatiaľ vôbec nedarí.
04:08
Švédom sa podarilo v úvode oslabenia vybojovať puk a vyhodiť ho von cez všetky čiary. Naši reprezentanti následne zakladali akciu z obranného pásma, ale dopustili sa ofsajdu.
03:29
Náš tím si vybojoval presilovú hru. Lawrence Pilut dostáva dve minúty za držanie hokejky.
03:13
Slovenským hokejistom sa podarilo udržať útočné pásmo, Juraj Valach si nakorčuľoval na pravý kruh a vystrelil na bránku. Hellberg najprv nemal puk pod kontrolou, ale potom sa mu ho podarilo skrotiť.
02:50
Andreas Štrauch šikovne spoza bránky prihral puk pred bránkovisko, kde boli Bondra spoločne so Šimunom, no nepodarilo sa im pretlačiť puk cez Hellberga.
02:12
Carl Grundström smeroval dopredu po pravom krídle a vyskúšal streľbu z kruhu. Jeho zakončenie však bolo zrazené a skončilo v rohu klziska.
01:32
Naši hokejisti si nerozumeli v rozohrávke a nedokázali sa úspešne dostať do útočnej tretiny. Pískal sa icing a vhadzuje sa opäť pred Hrenákom.
01:14
Victor Olofsson si nakorčuľoval dopredu po pravom krídle a podarilo sa mu vystreliť z pravého kruhu. Brankár Hrenák si na svoje konto pripísal prvý zákrok.
00:48
Peter Trška sa dostal k strele od modrej čiary. Jeho zakončenie ale bolo značne nepresné a puk skončil v rohu klziska.
00:21
Švédom sa podarilo vyhrať úvodné vhadzovanie. Cehlin nahodil puk do útočného pásma, no naši obrancovia si poradili s pukom.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Pred začiatkom si vypočujeme štátne hymny oboch krajín.
Na ľadovú plochu už nastupujú oba celky. Domáci Švédi sa predstavia v žltých dresoch, slovenskí hokejisti v modrých.
Úvodné zostavy:

Švédsko: Hellberg (Lindbom) – Pilut, Wikstrand, Almqvist, Nyberg, Andersson, Arnesson, Brännström, Ginning – Cehlin, Zackrisson, Rödin – Lindqvist, Sundström, Olofsson – Grundström, Asplund, Nygard – Norman, Ölund, Klingberg – Liss

Slovensko: Hrenák (Godla) – Gernát, Valach, Trška, Grman, Bodák, Ďaloga (A), Fehérváry, Sloboda – Nagy (C), Buc, Miklík – Bakoš (A), Hovorka, Kudrna – Šoltés, Krivošík, Svitana – Bondra, Šimun, Štrauch.
Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Euro Hockey Challenge. Slovenskú reprezentáciu v úvodnom vystúpení počas aprílového prípravného programu čaká dvojzápas so Švédskom. Slováci nastúpia proti Švédom v dvoch stretnutiach, oba sa začnú o 18:30. Dnešný štvrtkový odohrajú naši hokejisti v Norrköpingu, zajtrajší v Oskarshamme.

Slovenských hokejistov čaká druhý vrchol sezóny, ktorým budú Majstrovstvá sveta v Dánsku, ktoré sa začnú 4. mája a potrvajú do 20. mája. Naša seniorská mužská reprezentácia pod vedením trénera Craiga Ramsayho absolvovala vo februári prvú turnajovú skúšku, ktorou bol olympijský turnaj v juhokórejskom Pjongčangu. Naši hokejisti pod piatimi kruhmi dokázali prekvapiť v prvom zápase, v ktorom zdolali hokejistov Ruska 3:2, no následne už víťazstvo nezaznamenali. Podľahli USA 2:1 a následne prehrali aj so Slovinskom 3:2 po nájazdoch a v skupine obsadili napokon posledné štvrté miesto. V osemfinále sa stretli znovu s výberom Spojených štátov, no prehrali jednoznačne 5:1.

Na dvojzápasom so Švédskom nominovala dvojica Craig Ramsay – Miroslav Šatan 22 hráčov, premiérovo si najcennejší dres oblečie až osmička hráčov. Z pôvodnej nominácie vypadli Michal Čajkovský a Libor Hudáček, takisto sa vo Švédsku nepredstaví Ján Laco. V bráne zažije reprezentačnú premiéru mladý gólman Dávid Hrenák a v Škandinávii sa v seniorskej reprezentácii predstavia aj ďalší účastníci posledných juniorských majstrovstiev sveta, a to Martin Bodák, Martin Fehérváry a Filip Krivošík.

Nominácia SR na zápasy Euro Hockey Challenge proti Švédsku 5. a 6. apríla:

Brankári: Dávid Hrenák (St. Cloud State Univ./NCAA, USA), Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.)
Obrancovia: Martin Bodák (Kootenay Ice WHL, USA), Juraj Valach (Piráti Chomutov/ČR), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha/ČR), Martin Fehérváry (IK Oskarshamn/Švéd.), Martin Gernát (Lausanne/Švaj.), Mário Grman (Piráti Chomutov/ČR), Karol Sloboda, Peter Trška (obaja HC Vitkovice/ČR)
Útočníci: Martin Bakoš (Liberec/ČR), Dávid Bondra, Patrik Svitana, Dávid Buc, Andreas Štrauch (všetci HK Poprad), Marek Hovorka, Ladislav Nagy, Dávid Šoltés, Michel Miklík (všetci HC Košice), Filip Krivošík (Leki/Fín.), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Eduard Šimun (HC Nové Zámky)

Švédsko bude mať na májovom šampionáte v Dánsku určite medailové ambície. Najmä po nie veľmi vydarenej olympiáde. Švédi síce suverénne vyhrali základnú skupinu len s jediným inkasovaným gólom, no neprešli do semifinále. Švédsko v základnej skupine porazilo Nórsko 4:0, Nemecko 1:0 a Fínsko 3:1. Proti Nemcom nastúpili Švédi vo štvrťfinále, a podľahli im 3:4. Nemeckí hokejisti to napokon dotiahli až do finále a mali na dosah aj olympijské zlato.
Tréner švédskej reprezentácie Rikard Grönborg nominoval na dvojzápasom so Slovenskom najmä hráčov z domácej SHL, ktorú doplnil o dvojicu hráčov hrajúcich vo Švajčiarsku a kvarteto hokejistov pôsobilo v uplynulej sezóne v KHL.

Nominácia švédskej hokejovej reprezentácie na tohtotýždňové súboje proti Slovensku v seriáli Euro Hockey Challenge:

Brankári: Magnus Hellberg (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL), Adam Aahman (HV 71)
Obrancovia: Adam Boqvist (Brynäs), Adam Ginning (Linköping), Adam Almqvist, John Nyberg (obaja Frölunda), Mikael Wikstrand (Färjestad), Linu Arnesson, Jonathan Andersson (obaja Örebro), Lawrence Pilut, Erik Brännström (obaja HV 71)
Útočníci: Carl Grundström, Victor Olofsson (obaja Frölunda), Patrick Cehlin (Lulea), Anton Rödin (Davos, Švaj.), Rasmus Asplund, Joakim Nygaard, Michael Lindqvist (všetci Färjestad), Patrik Zackrisson (Novisibirsk, Rus./KHL), Johan Sundström (Omsk, Rus./KHL), Linus Ölund (Brynäs), John Norman (Jokerit Helsinki, Fín./KHL), Olle Liss (Rögle), Carl Klingberg (Zug, Švaj.)

So Švédskom máme v posledných piatich vzájomných stretnutiach nie veľmi priaznivú bilanciu. Na minuloročnom šampionáte sme Švédom podľahli 4:2, v roku 2014 takisto na MS 3:1. V ďalších prípravných zápasoch sme Švédom podľahli v roku 2013 5:1 a pred tromi rokmi 3:4. Práve pred tromi rokmi sme v druhom vzájomnom zápase dokázali Švédov poraziť, a to 3:1.

Srdečne vás pozývam k sledovaniu tohto on-line prenosu a prajem vám príjemný športový zážitok. Držte spoločne s nami našim chlapcom palce.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenskí hokejisti v prvom prípravnom zápase vo Švédsku vysoko prehrali