Komplikácie pred Írskom. Škriniar má podľa Talianov koronavírus

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR/Lukáš Grinaj)
Boris Vanya, TASR|7. okt 2020 o 17:17

Slováci nastúpia definitívne bez Lobotku.

BRATISLAVA. Bez Stanislava Lobotku a možno aj bez Milana Škriniara nastúpi slovenská futbalová reprezentácia na semifinále play off o postup na Európsky šampionát proti Írsku.

Lobotka zostal v karanténe so spoluhráčmi z SSC Neapol a Škriniar mal podľa talianskych médií odvolávajúcich sa na zdroje v Interi Miláno, pozitívny test na koronavírus.

Jeden test mal nejednoznačný výsledok

Najnovšie koronavírusové testy u hráčov a realizačného tímu boli negatívne, jeden však vyšiel s nejednoznačným výsledkom - informoval v stredu ráno Slovenský futbalový zväz.

"Nebudem hovoriť meno, čakáme na výsledok. Uvidíme večer," reagoval popoludní tréner reprezentácie Pavel Hapal.

Hráčom, ktorý čakal na výsledok ďalšieho testu na Covid-19, bol podľa RTVS obranca Milan Škriniar.

Uznávaný taliansky novinár Fabrizio Romano v stredu večer na Facebooku zverejnil informáciu, že Škriniar bol pozitívne testovaný. Správu údajne potvrdil jeho klub Inter Miláno.

Na večernom tréningu sa okrem Škriniara neobjavili ani Valjent, Pekarík, Kucka a Hamšík.

Nomináciu krátko pred zápasom ešte vystužil obranca Branislav Niňaj z Fortuny Sittard - čo už naznačovalo možné komplikácie so zložením obrany.

"Zvážili sme situáciu, niektorí hráči majú menšie zranenia. Nechceme nič riskovať či podceniť, chceme byť pripravení," vysvetľoval Hapal.

Hapal: Neapol prestal komunikovať

Tréner sa vyjadril aj k prípadu Stanislava Lobotku. "Urobili sme maximum. Problém bol v komunikácii, Neapol prestal komunikovať. Nerozhoduje o tom asi len klub, je tam asi aj rozhodnutie hygienika. Je to zarážajúce.

Napríklad z Juventusu mohli hráči odísť na reprezentačné zápasy. Stano bol viackrát testovaný negatívne a nemohol prísť. Bude nám chýbať," potvrdil kouč.

"Je to komplikácia, počítali sme s ním. Ale rozostavenie meniť nebudeme, bude to výmena post za post," doplnil.

Hapal prezradil, že už má vo veľkej miere jasno aj v zostave, ktorú pošle na trávnik Tehelného poľa.

"Základnú zostavu máme na 90 percent jasnú, rozhodujeme sa na jednom, možno na dvoch postoch. Sme rozhodnutí aj o poste brankára, hoci oni sami to ešte nevedia," naznačil kouč.

"Budeme chcieť vyhrať, ale nestojí proti nám outsider. Posledné zlé výsledky neukazujú skutočnú kvalitu Írov. Nasadenie majú celých 90 minút a sú schopní rozhodnúť v posledných minútach. Je to veľmi húževnatý protivník," uviedol Hapal.

Hamšík sa snažil Lobotku dostať do tímu

Kapitán národného tímu Marek Hamšík sa tiež ako bývalá hviezda Neapola snažil pomôcť pri príchode Lobotku.

"Pokúšal som sa ho sem dotlačiť, je veľmi dôležitý pre náš tím. No nedalo sa s tým veľa robiť, musíme sa zaobísť bez neho," povedal stredopoliar čínskeho PFC Ta-lien.

Hamšík hral proti Írom v štyroch zápasoch, v každom sa zrodila remíza.

"Je načase to prelomiť. Toto je ten správny zápas. Nebude to však ľahké. Vieme, v čom je súper silný. Každý z nás by si chcel zahrať na veľkom šampionáte. Chceme sa o to pobiť," dodal Hamšík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Komplikácie pred Írskom. Škriniar má podľa Talianov koronavírus